PRVO IH PROTERUJU, A SADA IM NALAZE NOVU DRŽAVU: Izraelci sklopili TAJNI DOGOVOR, šalju izbeglice iz Gaze u SRCE AFRIKE?

Autor:

Svet

03.01.2024

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael gleda da kako zna i ume očisti Pojas Gaze od Palestinaca i u tome ne prezaju čak i od kontaktiranja drugih država

PRVO IH PROTERUJU, A SADA IM NALAZE NOVU DRŽAVU: Izraelci sklopili TAJNI DOGOVOR, šalju izbeglice iz Gaze u SRCE AFRIKE?

Foto: Tanjug/AP

Izraelski zvaničnici su vodili tajne pregovore sa afričkom državom Kongo i nekoliko drugih zemalja o potencijalnom prihvatanju izbeglica iz Pojasa Gaze, preneli su izraelski mediji.

"Kongo je voljan da primi izbeglice, ali mi smo u pregovorima i sa drugima", potvrdio je viši zvaničnik bezbednosne službe Izraela novinaru Šalomu Jerušalmiju, prenosi "Tajms of Izrael".

Jerušalmi je naveo ministra obaveštajnih službi Gila Gamlijela koji je juče u Knesetu rekao da će se na kraju rata urušiti vlada Hamasa, da neće biti lokalnih vlasti, a civilno stanovništvo će u potpunosti zavisiti od humanitarne pomoći.

"Neće biti posla, a 60 odsto poljoprivrednog zemljišta u Gazi postaće sigurnosna tampon zona", rekao je ministar Gamlijel.

Rekavši da će se mržnja (prema Izraelu) nastaviti u Gazi i da su novi napadi na Izrael samo pitanje vremena, on je dodao problem Gaze nije samo izraelski problem.

"Svet bi trebalo da podrži humanitarnu emigraciju, jer je to jedino rešenje koje vidim", rekao je ministar Gamlijel.

Zvanični Vašington je u utorak osudio izraelske ministre krajnje desnice Bezalela Smotriša i Itamara Ben Gvira zbog zalaganja za preseljenje Palestinaca iz Gaze.

"Ova retorika je zapaljiva i neodgovorna", ocenio je portparol stejt departmenta Metju Miler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Перагеније

03.01.2024 14:20

Изгубили компас - КАО да су решилида Израел нестане, јер Америка неће моћи да их штити још дуго.

Cvetković

07.01.2024 17:02

Prevazišli su i Adolf Hitlera. Samo se nadam da će ih stići kazna božija. Sramota je što UN ne reaguju na ovakvu retoriku.