PIJA I ZOLTAN PARALISALI EVROPU! Vetar poput uragana BACA AVION U VAZDUHU, vozovi stoje a talasi njišu brodove kao da su igračke (VIDEO)

Autor:

Svet

22.12.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogođeni su svi glavni aerodromi širom zemlje, otkazano je na desetine letova, a zabeležena su i brojna kašnjenja. Udari vetra procenjeni su na 130 kilometara na čas

PIJA I ZOLTAN PARALISALI EVROPU! Vetar poput uragana BACA AVION U VAZDUHU, vozovi stoje a talasi njišu brodove kao da su igračke (VIDEO)

Foto: x/nexta

Oluje Pija i Zoltan napravile su pravi haos u Velikoj Britaniji i Nemačkoj koje su već pripremile stanovništvo na orkanske udare vetra i velike količine padavina.

Na društvenim mrežama pojavili su se i dramatični snimci pokušaja aviona da slete na aerodrome na Ostrvu.

Nošeni jakim udarom vetra neki uopšte nisu uspeli da slete, a vetar ih je nosio kao da su od papira.

 

 

Pogođeni su svi glavni aerodromi širom zemlje, otkazano je na desetine letova, a zabeležena su i brojna kašnjenja. Udari vetra procenjeni su na 130 kilometara na čas.

Oluja Zoltan izazvala je značajne poremećaje u saobraćaju vozova i trajekata u Severnoj Nemačkoj, utičući na Eurositi, Intersiti i ICE veze u Hamburgu, Šlezvig-Holštajnu i Donjoj Saksoniji.

Federalna agencija za pomorstvo i hidrografiju izdala je upozorenja na jake olujne udare u Hamburgu, dok je nemačka meteorološka služba izdala ozbiljna meteorološka upozorenja za obalu Severnog mora, Šlezvig-Holštajn i Baltičko more.

Mnogi polasci na međugradskim i regionalnim linijama su otkazani, ili prekinuti, a na stanicama se stvaraju gužve.

 

 

Sa približavanjem oluje Zoltan, meteorolozi očekuju jak vetar sa severa, koji bi potencijalno mogao da izazove olujne udare duž reke Elbe, dok bi prema nekim upozorenjima, udari vetra uz obalu u severnoj Nemačkoj, mogli da dostignu uragansku jačinu.

U četvrtak je Zoltan pogodio severnu Nemačku, ozbiljno ugrozivši železnički saobraćaj u Donjoj Saksoniji i Šlezvig-Holštajnu.

Oluja je rušila drveće, a nastava u pojedinim školama u Bremerhavenu danas je obustavljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading