NAROD U NEVERICI: Sudije i tužioci TRGOVALI DROGOM, pa uhapšeni! Iza rešetaka i zatvorski upravnici

Autor:

Svet

16.12.2023

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 27 sati saslušanja, sudija je odredio pritvaranje za 16 okrivljenih, među kojima je i Vilman Teran, sudija Nacionalnog suda pravde i predsednik Sudskog saveta, pravosudne institucije koja se bavi slučajevima vezanim za trgovinu drogom i kriminalno nasilje, navode neimenovani izvori upoznati sa slučajem

NAROD U NEVERICI: Sudije i tužioci TRGOVALI DROGOM, pa uhapšeni! Iza rešetaka i zatvorski upravnici

Foto: shutterstock

Ekvadorsko pravosuđe naredilo je u petak pritvaranje 16 državnih zvaničnika, uključujući sudije, tužioce i zatvorske upravnike zbog osnovane sumnje da su umešani u organizovani kriminal povezan sa trgovinom drogom, saopštilo je danas tužilaštvo.

Nakon 27 sati saslušanja, sudija je odredio pritvaranje za 16 okrivljenih, među kojima je i Vilman Teran, sudija Nacionalnog suda pravde i predsednik Sudskog saveta, pravosudne institucije koja se bavi slučajevima vezanim za trgovinu drogom i kriminalno nasilje, navode neimenovani izvori upoznati sa slučajem.

Hapšenje je sprovedeno u 75 koordinisanih policijskih akcija u okviru široke istrage o prošlogodišnjem zatvorskom ubistvu trgovca drogom Leandra Norera, prenosi "Figaro" pisanje lokalnih medija.

Ubistvo Norera je u oktobru 2022. godine dovelo do trodnevnih nemira i masakra u kojem je ubijeno 30 ljudi, a više od 60 je ranjeno.

Tokom istrage je analiza Norerovih mobilnih telefona omogućila policiji i tužilaštvu da pronađu komunikacije sa osumnjičenima koji su "odražavali kontakte, poslovne odnose i primali mito za usluge manipulisanja pravosudnog sistema Ekvadora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading