UKRAJINCI IZVELI DOSAD NEVIĐEN SAJBER NAPAD: Totalno rasturili PORESKI SISTEM Rusije, Putin izgubio kontrolu nad POREZIMA I TAKSAMA!

Autor:

Svet

12.12.2023

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) izvela je sajber napad na poreski sistem Ruske Federacije, inficirajući sve servere malverom. Tokom ove operacije, uspeli su da prodiru u jedan od ključnih centralnih servera Federalne poreske službe Ruske Federacije, kao i u više od 2.300 njenih regionalnih servera širom Rusije, uključujući i teritoriju privremeno okupiranog Krima.

UKRAJINCI IZVELI DOSAD NEVIĐEN SAJBER NAPAD: Totalno rasturili PORESKI SISTEM Rusije, Putin izgubio kontrolu nad POREZIMA I TAKSAMA!

Foto: pixabay

Ruski hakeri

Takođe su napali rusku IT kompaniju Office.ed-it.ru, koja pruža usluge Federalnoj službi bezbednosti Ruske Federacije (FSB). Kao rezultat ovih napada, konfiguracioni fajlovi koji su godinama omogućavali funkcionisanje obimnog poreskog sistema Ruske Federacije su potpuno eliminisani - uništena je cela baza podataka i njene rezervne kopije.

Komunikacija između centralne kancelarije u Moskvi i 2.300 ruskih teritorijalnih uprava je paralizovana, kao i između Federalne poreske službe Ruske Federacije i Office.ed-it.ru, koji je bio centar poreskih podataka. Ovo je dovelo do potpunog uništenja infrastrukture jednog od glavnih državnih organa Rusije i brojnih pratećih poreskih podataka u dužem vremenskom periodu.

Rusija već četvrti dan bezuspešno pokušava da obnovi rad ruskih poreskih organa. Stručnjaci procenjuju da će paraliza u radu Federalne poreske službe Ruske Federacije trajati najmanje mesec dana. Istovremeno, potpuna reanimacija poreskog sistema je nemoguća.

Sajber napad GUR-a Ministarstva odbrane Ukrajine bio je još jedan ozbiljan udarac režimu u Kremlju, koji je privremeno izgubio kontrolu nad porezima i taksama. Nedavno je vojna obaveštajna služba Ukrajine sprovela uspešnu sajber-specijalnu operaciju protiv Federalne agencije za vazdušni saobraćaj Ruske Federacije („Rosavijacija“) i dobila pristup zatvorenim zvaničnim podacima ruske agencije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading