PANIKA U KIJEVU! PVO NEMOĆNA PRED MODIFIKOVANIM RUSKIM DRONOVIMA: Gerani dobili MLAZNE MOTORE i ukrajinske SIM kartice! Ukrajinci lupaju glavu, ne znaju zbog čega

Autor:

Svet

10.12.2023

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi su počeli da ugrađuju mlazne motore na iranske dronove kamikaze tipa Šahed-136/131 (u ruskoj verziji „Geran-2/1). Uz njihovu pomoć Šahedi će navodno moći da poveća brzinu sa sadašnjih 200 na 800 km/h

PANIKA U KIJEVU! PVO NEMOĆNA PRED MODIFIKOVANIM RUSKIM DRONOVIMA: Gerani dobili MLAZNE MOTORE i ukrajinske SIM kartice! Ukrajinci lupaju glavu, ne znaju zbog čega

Foto: Tanjug/AP

Ovo je u ruski medijima otkrio general-major ruske armije Vladimir Popov. Ako su podaci koje je izneo tačni, onda će snagama PVO Ukrajine biti teže da obaraju neprijateljske dronove, jer „modifikovane“ jurišne bespilotne letelice mogu da ubrzaju do 600 km/h, a neke – i do 800 km/h.

„Zbog toga se smanjuje otpor i povećava tačnost, dron pouzdanije da pogađa cilj zbog toga što se promenila i navigacija“, uveravao je Popov.

Dodao je, kako kažu, neki od Šaheda mogu da ponesu sedam do osam kilograma eksploziva. Njegove tvrdnje još nisu potvrđene, ali analitičari pretpostavljaju da će zbog ovakvih modifikacija jurišnih dronova, kojima Rusija svake noći napada Ukrajinu, braniocima neba biti teže da ih obore.

Ranije je Generalštab VS pokazao od čega je napravljen dron kamikaza „Šaked”. Ispostavilo se da u njemu praktično nema ruskih komponenti, već je većina stranog porekla.

A nedavno je u jednom od oborenih Šaheda otkrivena SIM kartica ukrajinskog operatera „Kiivstar“ . Portparol Vazduhoplovstva Ukrajine Jurij Ignat primetio je da ukrajinski stručnjaci trenutno moraju da utvrde ne samo kako se tačno SIM kartica našla u neprijateljskom dronu, već i koju funkciju je tamo obavljala.

Kako prenosi OBOZ.UA, tokom napada „Šaheda“ koriste se različite rute , ali ulazne tačke u vazdušni prostor Ukrajine ostaju nepromenjene.Rusi lansiraju bespilotne letelice sa Krima, ruske Primorsko-Ahtarske oblasti, kao i iz Brjanske i Kurske oblasti Ruske Federacije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading