BEOGRAD DOBIJA "VISEĆE VRTOVE": Srbiju krase novi velelepni sportski objekti! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.12.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalni stadion u Ekspo centru, najmoderniji u ovom delu Evrope, biće završen do 1. decembra 2026.

BEOGRAD DOBIJA "VISEĆE VRTOVE": Srbiju krase novi velelepni sportski objekti! (FOTO)

Foto: Tanjug Tara Radovanovic, Public M Finansija, Tanjug Sava Radovanovic

Srbija dobija i novo lepše sportsko lice, a najlepša njegova crta biće Nacionalni stadion u Beogradu, uz nekoliko manjih supermodernih stadiona u unutrašnjosti zemlje. Ovaj najmoćniji sportski objekat u celom regionu biće smešten nadomak Surčina i Jakova, a završetak radova planiran je najkasnije do 1. decembra 2026.

Ono što će naš stadion činiti posebnim je i fasada. Nju će činiti drveće i biljke, što će u neku ruku predstavljati balkanske "Viseće vrtove", nalik na one u legendarnom Vavilonu.

Stadion će biti deo impresivne futurističke celine, prostora na kojem će biti održan EXPO 2027. Projektant stadiona je slavni španski arhitekta Mark Fenvik, koji je za Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru 2022. projektovao tri stadiona.
 
Republika

Foto: Public M Finansija

 

Kraljevica zaječarska lepotica

Zaječar je u novembru dobio ukras grada, novi stadion na Kraljevici, koji će nositi ime tog dela grada. Ovaj moderan sportski objekat ima kapacitet od 8.168 mesta, koštao je oko 28 miliona evra i svakako će predstavljati fudbalski centar istočne Srbije. Stadion je otvorio predsednik FSS i najbolji fudbaler u istoriji Srbije Dragan Džajić, koji je Timočanima obećao da će, pored zaječarskih timova, na ovom stadionu nastupati i reprezentacija Srbije.

Otvaranju su prisustvovali, između ostalih, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin.
 

Lagator postao ponos Podrinja

Srce donjeg Podrinja Loznica od novembra ove godine našlo se na mapi gradova koji imaju najsavremenije fudbalske objekte. Nikao je novi stadion koji lepotom, ali i sadržajima ne zaostaje nimalo za onima na zapadu Evrope. Jedino što je ostalo staro je ime stadiona "Lagator", koje čuva veliku fudbalsku tradiciju, a kapacitet ovog prelepog zdanja je 8.030 gledalaca. Ceo projekat je koštao oko 30 miliona evra.

Republika

Foto: Tanjug Sava Radovanovic

 

Dubočica prava srpska talija

Leskovac iliti srpski Mančester dobio je fudbalsko zdanje s kojim staje rame uz rame s gradom na Ostrvu koji ima dva evropska šampiona. Ove jeseni je i jug Srbije dobio svoju sportsku lepoticu stadion Dubočica, koji ispunjava sve kriterijume UEFA. Njegov kapacitet je 8.136 mesta i u jesenjoj polusezoni na njemu je igrala ekipa Dubočice u Prvoj ligi Srbije, dok je Čukarički ovde igrao mečeve u Ligi konferencije.
Konačno, leskovačka lepotica bila je poprište meča na kojem je reprezentacija ostvarila istorijski plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu posle pune 24 godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading