OVE NAMIRNICE SU "SMRT" ZA SVE SA NULTOM KRVNOM GRUPOM: Mnogi ih svakodnevno konzumiraju jer NE ZNAJU šta im rade u organizmu!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

10.12.2023

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obratite pažnju na to šta unosite u organizam.

OVE NAMIRNICE SU "SMRT" ZA SVE SA NULTOM KRVNOM GRUPOM: Mnogi ih svakodnevno konzumiraju jer NE ZNAJU šta im rade u organizmu!

Foto: ST/N. Mandić

Ishrana prema krvnim grupama postala je poznata od 1996. godine kada ju je osmislio dr. naturopata Peter D'Adamo.
 
On je verovao da svaka krvna grupa ima svoj karakterističan tip ishrane. Studije Evropskog kardiološkog društva iz 2017. godine pokazale su da različite krvne grupe mogu biti podložnije riziku od srčanog udara i drugih kardiovaskularnih oboljenja.

Dr. Peter D'Adamo preporučuje određene namirnice i izbegavanje drugih prema krvnoj grupi. Na primer, ljudima sa nultom krvnom grupom ne preporučuje napitke koji sadrže kofein i alkohol. To znači izbegavanje kafe, čaja, vina i piva, jer ovi napici navodno povećavaju nivo adrenalina kod osoba sa nultom krvnom grupom.

Republika

Foto: pexels.com

Svaka krvna grupa ima namirnice koje treba izbegavati

 

Interesantno je da u Japanu na razgovorima za posao često pitaju kandidata za krvnu grupu. Osobe s krvnom grupom 0 opisuju kao odgovorne, predane, organizovane, savesne i praktične. Kada su pod stresom, mogu postati ljuti, hiperaktivni i impulsivni. Loše životne navike, nedostatak vežbe i izloženost stresu čine ih podložnijim metaboličkim problemima poput otpornosti na insulin, usporene aktivnosti štitne žlezde i debljine.

Osobe sa nultom krvnom grupom imaju i viši nivo želudačne kiseline, što ih čini podložnijim osetljivom želucu i čirom. Preporučuje se izbegavanje kofeina i alkohola, s obzirom da kofein može dodatno povećati već visok nivo adrenalina kod ovih osoba. Ishrana za osobe sa nultom krvnom grupom trebala bi se fokusirati na meso, ribu i maslinovo ulje, dok se povrće, orašasti plodovi, semenke i jaja preporučuju u umerenim količinama.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading