TROFEJ ZA PUTINA, MUK U BERLINU! Ukrajinci na bojištu ostavili nemačku ZVER, Leopard 2 pao u ruke ruskih snaga (VIDEO)

Autor:

Svet

09.12.2023

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski tenk Leopard 2A4, koji je navodno pripadao 33. mehanizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine, prema nepotvrđenim informacijama, pao je u ruke ruskih snaga u regionu Zaporožja.

TROFEJ ZA PUTINA, MUK U BERLINU! Ukrajinci na bojištu ostavili nemačku ZVER, Leopard 2 pao u ruke ruskih snaga (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Na snimcima koje su objavili ruski kanali na Telegramu, vidi se da je tenk oštećen tokom borbi i da ga je posada napustila.

Ukoliko se informacija ispostavi kao tačna, to bi mogao da bude prvi dokumentovani slučaj zaplene moćnog nemačkog tenka od početka sukoba u Ukrajini. Tenk je bio opremljen dinamičkom zaštitom 4S20 Kontakt 1 koju je ukrajinska vojska instalirala na Leoparde kako bi poboljšala njihovu oklopnu zaštitu.

 

Podsetimo, Nemačka je isporučila Ukrajini tenkove tipa Leopard 2, koji su mogli da imaju važnu ulogu u ratu protiv ruskih napadača2. Ruska vojska je, takođe, nedavno prvi put zaplenila i skoro neoštećeno američko oklopno vozilo Bredli.

 

Prema dostupnim informacijama, ne postoje izveštaji o gubitku drugih tenkova Leopard 2A4 od strane ukrajinskih snaga. Međutim, postoji izveštaj o incidentu na poligonu u Poljskoj gde je ukrajinska posada oštetila tenk Leopard 2A4 tokom vežbe. Treba napomenuti da se situacija na terenu može brzo menjati, a sve informacije treba uzeti sa rezervom.

Nemačka je odobrila isporuku 14 tenkova Leopard 2 Ukrajini. Španija je takođe potvrdila da će Ukrajini isporučiti šest tenkova Leopard 2. Međutim, tačan broj tenkova Leopard 2A4 koje Ukrajina trenutno poseduje nije poznat. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sofercina

09.12.2023 17:06

Rat je pre svega biznis - svako preprodaje sta moze - znaju Ukri kako im se tajkuni bogate pa nece ni oni da se provlace kroz golgotu za Dz.