RODITELJI IZ LJUBLJANE SAMI PRIJAVILI DETE U POLICIJI: Otkrili su kod njega nešto JAKO OPASNO, pravi arsenal, pa dobili POHVALU!

Autor:

Svet

12.12.2023

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji su često svesni opasnosti koje pirotehnička sredstva nose sa sobom, te su reagovali brzo i odgovorno kada su pronašli gotovo 400 komada pirotehnike kod svog deteta.

RODITELJI IZ LJUBLJANE SAMI PRIJAVILI DETE U POLICIJI: Otkrili su kod njega nešto JAKO OPASNO, pravi arsenal, pa dobili POHVALU!

Foto: Shutterstock

 Odlučili su da pozovu policiju i time su pokazali svoju odgovornost prema detetu i prema zajednici u kojoj žive. Iz tamošnje policije su pohvalili ovakvo ponašanje ističući da su roditelji dali primer detetu i sprečili moguće ozlede.

Policija naglašava važnost roditeljske uloge u osvešćivanju maloletnika o opasnostima pirotehnike. Kroz razgovor i upozorenja, roditelji mogu da utiču na svest svoje dece o ozbiljnim posledicama upotrebe pirotehničkih proizvoda. Ovo naglašava i hrvatska policija, ističući da roditelji treba da budu uzor svojoj deci u korišćenju pirotehnike na siguran način.

Tim Klinike za dečje bolesti u Zagrebu je snimio spot koji upozorava na opasnosti pirotehnike, posebno na ozlede od opekotina kod dece. Stručnjaci ističu da ozbiljne povrede od pirotehnike nisu retkost te apeluju na odgovorno korišćenje ovakvih sredstava. Policija takođe podseća građane na važna pravila i savete kako bi se obezbedila sigurna upotreba pirotehničkih proizvoda.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading