IZ PLEMENA ZULU NALEDI JE DOŠLA U SRBIJU I UDALA SE ZA BOJANA: Kada je prvi put otišao u AFRIKU doživeo je pravi ŠOK - Ovo se kod nas zove PONIŽENJE!

Autor: N.J.

Lifestyle

25.11.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz plemena je došla u Srbiju, a kod nas su je dočekali Dragica i Boža, roditelji njenog supruga.

IZ PLEMENA ZULU NALEDI JE DOŠLA U SRBIJU I UDALA SE ZA BOJANA: Kada je prvi put otišao u AFRIKU doživeo je pravi ŠOK - Ovo se kod nas zove PONIŽENJE!

Foto: Foto/YouTube/K1 Televizija

Bojan je iz Požarevca, a Naledi Rapaja iz Južne Afrike.  Upoznali su se na kruzeru i od tada njihova neobična pustolovina počinje. Govorili su o upoznavanju, zajedničkom životu, ali i očiglednoj različitosti. Ipak, ono što ih spaja je ljubav. Osim ljubavi koja je primetna,  nezaobilazno je i prihvatanje svega što je drugačije. Raznovrsna ishrana, drugačiji običaji, karakter, sve to učinilo je njihovu priču još zanimljivijom.

Od toga da je Bojan direktno rekao supruzi da ne zna da kuva pa je zbog istog "poslao" kod majke u Požarevac da nauči, do upoznavanja njenih roditelja koji su sušta suprotnost obične porodice iz Srbije. Tako je i objasnila da nije znala šta su komšije sve dok je Dragica, Bojanova majka nije odvela prvi put.

- Šminkam se, tuširam, ruž, čarape, štikle, suknja i baš sam imala lep autfit. Ja uzmem torbu, a mama Dragica otvori vrata i izlazimo i ona otvori druga vrata preko puta. Ja nisam znala šta je komšinica - kaže ona kroz osmeh, a njen muž se priseća da je tada stavila čak i veštačke trepavice.

Foto: YouTube/K1 Televizija

Naledi je došla da živi u Srbiju

Bojan priznaje da je u Južnoj Africi sve toliko drugačije. Potom se osvrnuo na prvi susret sa njenim roditeljima. 

- Mi stižemo, nema nikoga na aerodromu. Za razliku od nas. Ja se okrećem mislim neka fora, mene nisu nikada upoznali, dolazim ja. Nju nisu videli tri godine, dolazi unuče od šest meseci u korpi za hleb. Niko nas ne čeka 20 minuta. Meni počinje para na uši. Da smo u Srbiji, da ti dolaziš prvi put, Boža i Dragica bi kampovali, prase na ražnju, pokloni, cveće, da slučajno ne zakasne, tri dana ranije bi došli. Stiže mama Afrika, ja je tako zovem. Posle 20 minuta dolaze nogu pred nogu, gegaju se. Ja ih već ne volim, to nije poštovanje. Dolazimo kući, njena mama uzima smoki, umorila se. Znači, mi smo putovali, ona je došla do aerodroma, ona otvara smoki i kaže "Kupila sam Noi smoki", dete ima šest meseci samo pije mleko. Ja sam bačen u vatru istog trenutka, morao sam da se snađem. Fenomenalno sam se snašao - rekao je kroz smeh.

Bojan ističe da ga sada njena porodica mnogo voli.

- Sve je drugačije nego kod nas. Mama Afrika ako kuva, ako, nikoga ne obaveštava. Kuća je 1200 kvadrata. Sa bazenom, a kada mi je rekla ovo je kuća za poslugu ja sam rekao, a ko je posluga? Pričaćemo i o posluzi, oni ništa ne rade. Oni žive tako fenomenalno ja sam shvatio da su toliko neopterećeni. Kažem da su zakasnili na avion. Ako mama kuva, potpuno je okej da sedneš i da jedeš sa njom. Možeš i ne moraš, možeš da uzmeš i da odneseš u svoju sobu. Okej je i da odeš negde da jedeš ako ti se to ne jede. Kod nas je tačka ključanja supa sto stepeni, ako ne sedneš da jedeš "Za koga sam ja kuvala ceo dan" - priča Bojan.

Njegova supruga ističe da uvek jede kada vidi koliko se njegova mama Dragica potrudila, a upravo je kod nje bila dve nedelje kada je Bojan odveo da joj pomogne da nauči da kuva.

Potom su se prisetili angedote sa kokoškom koja je nasmejala sve prisutne. Dobili su kokošku koju su držali u kutiji u stanu.

- Deda Boža je doneo kokošku u Beograd u naš stan. Ja donesem koku kući i stavim u zajedničku prostoriju. Mi smo zaspali, zato što smo kasno došli. Koka je počela da kukuriče u 2 ujutru. Vidim da Bojan da spava. Izađem i zakoljem kokošku - kaže ona, a njen suprug dodatno pojašnjava situaciju:

- Ja vidim nje nema, dete je u sobi spava. Pomislim da nije izašla ispred zgrade. Ona ulazi u stan sa krvavim nožem. Ja pitam gde si bila, ona kaže "Zaklala sam koka". Ja pitam šta si radila, ona kaže "Zaklala sam kokošinku". Nakon 15 minuta kokošinka je bila u vreloj vodi i kuvala se. U životu joj se više nisam zamerio - zaključio je Bojan u emisiji na K1 Televiziji.

Danas oni imaju dvoje dece i žive u Beogradu. Naledi je zadržala svoj duh i spontanost, a bavi se profesionalnim masažama tikvama i budevama koje je donela iz svoje zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading