MAJKA DVA PARA BLIZANACA OPTUŽENA ZA NJIHOVU SMRT: Deca ostala sama u kući kada je izbio požar, terete je za ubistvo iz nehata

Autor:

Svet

10.12.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka četvoro dece, Devika Rouz (29), optužena je za ubistvo iz nehata i napuštanje dece nakon stravičnog požara u kojem su poginula njena dva para blizanaca. Lejton i Logan Hoat, trogodišnjaci, i Kaison i Braison Hath, četvorogodišnjaci, ostali su sami kod kuće kada je požar zahvatio njihov dom u Suttonu u decembru 2021. godine.

MAJKA DVA PARA BLIZANACA OPTUŽENA ZA NJIHOVU SMRT: Deca ostala sama u kući kada je izbio požar, terete je za ubistvo iz nehata

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija

Vatrogasci su brzo reagovali, ali, nažalost, dečaci nisu preživeli.  Policija je potvrdila da je Rouz optužena u četvrtak, četiri tačke za ubistvo iz nehata i napuštanje dece. Suđenje će se održati u ponedeljak, 11. decembra, pred Sudom za prekršaje u Crojdonu.

 

Više od 60 vatrogasaca se borilo s vatrenom stihijom koja je trajala 90 minuta. Devika Rouz, ranije je izjavila da ne može preboleti gubitak svojih sinova i da joj oni zauvek nedostajati. 

 

Očekuje se da će suđenje baciti svetlo na okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

Policija je u saopštenju navela: „Službenici razumeju značajan uticaj na lokalnu zajednicu nakon ovog razornog incidenta i žele da uvere ljude da se ova izuzetno složena istraga nastavlja, uz podršku partnerskih agencija, uključujući Tužilaštvo Krune i Londonsku vatrogasnu brigadu".

 

Iako je istraga o uzroku požara u kojem su poginula deca Devike Rouz još uvek u toku, preliminarni rezultati ukazuju na to da je vatru najverovatnije izazvao “kvar na električnoj mreži” u sobi na prvom spratu. Međutim, treba napomenuti da su požari u domovima često rezultat različitih faktora. Neki od najčešćih uzroka kućnih požara uključuju kuhinjske požare, loše električne instalacije, neispravnu električnu opremu, izvore grejanja kao što su grejalice i dimnjaci, kao i nepravilno rukovanje zapaljivim materijalima poput šibica i upaljača.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading