MEĐU 24 OSLOBOĐENA TAOCA U GAZI I ČETIRI NEMCA! Analena Berbok kaže da ih ima još!

Autor:

Svet

24.11.2023

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osetila sam neverovatno olakšanje što su 24 taoca upravo puštena iz Gaze, među kojima su i četiri Nemca, i zato što otac posle 49 dana pakla i straha, konačno može ponovo da zagrli svoje dve male ćerke i svoju ženu, rekla je Berbok.

MEĐU 24 OSLOBOĐENA TAOCA U GAZI I ČETIRI NEMCA! Analena Berbok kaže da ih ima još!

Foto: Tanjug/AP

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je danas da su među 24 taoca oslobođena iz zatočeništva u Gazi ranije tokom dana bila i četiri nemačka državljana.

Ona je izrazila olakšanje što su taoci pušteni iz Gaze, ističući posebno radost zbog oslobađanja četiri nemačka državljanina. 

- Osetila sam neverovatno olakšanje što su 24 taoca upravo puštena iz Gaze, među kojima su i četiri Nemca, i zato što otac posle 49 dana pakla i straha, konačno može ponovo da zagrli svoje dve male ćerke i svoju ženu - rekla je Berbok na marginama konferencije njene stranke Zeleni.


Berbok je istakla da ostaje prioritet oslobađanje svih preostalih taoca, posebno nemačkih državljana. Takođe, istakla je važnost trajnog prekida vatre kako bi se omogućilo dopremanje vitalnih potrepština poput lekova, hrane i vode stanovnicima Gaze. 

- Prekid vatre mora da potraje što je duže moguće kako bi se obezbedilo da ljudi u Gazi dobiju vitalna potrepštine poput lekova, hrane, vode i druge pomoći - rekla je nemačka ministarka.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading