ZELENSKI NE PRAŠTA IZDAJU! Ukrajinskom poslaniku oduzeta imovina: Ostao bez 23 stana u Kijevu, dve zgrade...

Autor: Tanjug

Svet

23.11.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražitelji SBI su utvrdili i da su narodni poslanik, njegova majka i bivša supruga od 2008, do 2023. godine sprovodili rizične finansijske transakcije milionske vrednosti.

ZELENSKI NE PRAŠTA IZDAJU! Ukrajinskom poslaniku oduzeta imovina: Ostao bez 23 stana u Kijevu, dve zgrade...

Foto: Tanjug/AP

Istražni sudija Pečerskog okružnog suda Kijeva odobrio je zahtev tužilaštva da se oduzme imovina aktuelnom narodnom poslaniku, koji je osumnjičen za izdaju, saopštila je pres služba Državnog istražnog biroa (SBI).

"Istražni sudija je oduzeo imovinu poslanika, čiji je deo uknjižen na njegovu majku i bivšu suprugu. Oduzeto je ukupno 39 nepokretnosti, uključujući 23 stana u glavnom gradu, osam parcela, dve stambene zgrade u Kijevu i regionu i 15 automobila“, navodi se u saopštenju, prenosi Ukrinform.

Kako se ističe, tokom istrage utvrđeno je da su sadašnji narodni poslanik, njegova majka i supruga u proteklih nekoliko godina postali vlasnici velikog broja stanova, automobila, dve kuće i 70 ari zemljišta, ukupne vrednosti oko dva i po miliona dolara. 

Istovremeno, službena primanja lica u krivičnom postupku i njegovih srodnika nisu omogućavala sticanje tolike imovine.

Istražitelji SBI su utvrdili i da su narodni poslanik, njegova majka i bivša supruga od 2008, do 2023. godine sprovodili rizične finansijske transakcije milionske vrednosti, koje, kako se navodi, znatno premašuju zvanično prijavljene prihode, što može ukazivati na legalizaciju sredstava porodičnom kupovinom visoko likvidne imovine, kao i prenos novca na depozitne račune.

Kijevska novinska agencija navodi, pozivajući se na agencije sa sprovođenje zakona, da je reč o narodnom poslaniku Aleksandru Dubinskom.

Dubinski je 13. novembra osumnjičen za izdaju kao član kriminalne organizacije koju je 2016. godine stvorila Glavna uprava Generalštaba Oružanih snaga Rusije, koja se bavi destabilizacijom društveno-političke situacije u Ukrajini i njenom diskreditacijom u inostranstvu.

U glavnom gradu Ukrajine u vidu agentske mreže delovala je kriminalna organizacija koju su predvodila dvojica službenika ruske Glavne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije.

Za svoje aktivnosti njeni učesnici su dobijali novac od vojne obaveštajne službe Ruske Federacije. 

Kao član grupe, narodni poslanik Dubinski sa kodnim imenom "Pinokio", prema istrazi, sprovodio je informativne i subverzivne aktivnosti u korist države agresora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading