IZRAEL I HAMAS POSTIGLI DOGOVOR O RAZMENI DELA TAOCA! Deca i 13 odraslih biće pušteni iz zatočeništva! PETODNEVNI PREKID VATRE!

Autor:

Svet

21.11.2023

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će uskoro biti objavljeni dodatni detalji o ovom prekidu vatre.

IZRAEL I HAMAS POSTIGLI DOGOVOR O RAZMENI DELA TAOCA! Deca i 13 odraslih biće pušteni iz zatočeništva! PETODNEVNI PREKID VATRE!

Foto: Tanjug/AP

Izrael i Hamas dogovorili su petodnevni prekid vatre u zamenu za razmenu dela taoca, koje je Hamas oteo 7. oktobra iz kibuca, kada je izvršio napad na Izrael.

 

Ova odluka doneta je kako bi se omogućilo oslobađanje 40 dece i 13 talaca koji su trenutno u zatočeništvu Hamas-a.

Očekuje se da će uskoro biti objavljeni dodatni detalji o ovom prekidu vatre.

Takođe, ranije je objavljeno da se u zatočeništvu Hamasa nalazi ukupno 240 državljana Izraela, pa se očekuje i informacija šta će biti sa njima, s obzirom na činjenicu da je visoki izraelski zvaničak potvrdio da će samo deca i 13-oro odraslih biti pušteno na slobodu.

Izrael, SAD i Katar, koji je u vezi sa Hamasom, posreduju već nedeljama za oslobađanje taoca i privremeni prekid vatre u Gazi paralelno sa tim, te isporuku više humanitarne pomoći.

Hamas je do sada pustio četiri žene, a Izrael je oslobodio dve. Kraj bolnice Al-Šifa na severu Pojasa Gaze nađena su nedavno tela dve Izraelke.

- Nećemo prestati da se borimo dok ne dovedemo taoce kući, uništimo Hamas i osiguramo da nema više pretnje iz Gaze - poručio je sinoć premijer Izraela Benjamin Netanjahu posle sastanka sa predstavnicima porodica taoca.

Islamski ekstremistički Hamas i njegovi saveznici odveli su oko 240 talaca u Pojas Gaze tokom iznenadnih napada na sever Izraela u kojima je takođe ubijeno više od 1.200 ljudi, uglavnom civila.

 

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading