NEVREME NA HAVAJIMA PRIZEMLJILO ŠPIJUNSKI AVION MARINACA: Letelica promašila pistu i sletela pravo u OKEAN! Usledili DRAMATIČNI trenuci spasavanja! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.11.2023

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion američke mornarice je pri kišovitom vremenu preleteo pistu u vojnoj bazi na Havajima i sleteo u zaliv Kaneohe. Nezgoda se desila u ponedeljak, a svi putnici su ostali nepovređeni

NEVREME NA HAVAJIMA PRIZEMLJILO ŠPIJUNSKI AVION MARINACA: Letelica promašila pistu i sletela pravo u OKEAN! Usledili DRAMATIČNI trenuci spasavanja! (VIDEO)

Foto: Printscreen X @sentdefender

Obalska straža je reagovala, ali je operacija spašavanja brzo prekinuta. Portparol Korpusa marinac narednik Orlando Perez nije imao informacija o tome šta je bio uzrok incidenta aviona P-8A.

Fotografija koju je napravila svedokinja pokazuje avion u vodi nedaleko od obale, prizor koji podseća na “Čudo na Hadsonu” iz 2009. godine kada je putnički avion izvršio prinudno sletanje na reku u Njujorku. Svi putnici, njih 155, su tada preživeli.

Avion P-8A i Airbus A320 su otprilike iste veličine.

 

Svedokinja i njena porodica su s bili vratili na dok nakon što je kišovito vreme prekinulo njihov izlet, kada je njena ćerka primetila avion u vodi.

 

“Potrčali smo do kraja doka i ja sam napravila nekoliko fotografija”, rekla je ona.

Vatrogasna služba Honolulu primila je poziv na 911 za srušeni avion ubrzo nakon 14 sati, rekao je portparol Malcolm K. U to vreme je bilo oblačno i kišovito. Vidljivost je bila oko 1 milje (1,6 kilometara), rekao je Tomas Voghan, meteorolog Nacionalne meteorološke službe u Honolulu.

Avion P-8A se često koristi za potragu za podmornicama i za izviđanje i prikupljanje obaveštajnih podataka. Proizvodi ga Boing i deli mnoge delove sa komercijalnim avionom 737.

Baza Korpusa marinaca na Havajima je udaljena oko 10 milja (16 kilometara) od Honolulua. U bazi živi oko 9.300 vojnih osoba i 5.100 članova porodica. To je jedna od nekoliko ključnih vojnih baza na ostrvu Oahu.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading