TRAGIČAN KRAJ OTMICE U GAZI: Pronađeno telo još jednog čoveka kog je oteo Hamas, vlasti se bore za povratak drugog taoca

Autor:

Svet

17.11.2023

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dva meseca od napada na Izrael, u Gazi je pronađeno telo stranog državljanina koji je kidnapovan od strane militantne grupe Hamas.

TRAGIČAN KRAJ OTMICE U GAZI: Pronađeno telo još jednog čoveka kog je oteo Hamas, vlasti se bore za povratak drugog taoca

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije, Tanjug/AP

Ministarstvo spoljnih poslova Tanzanije je u petak uveče potvrdilo da je reč o Klemensu Feliksu Matangi, jednom od dvojice tanzanijskih državljana koji su bili uhapšeni tokom napada.

Kako prenosi "The Jerusalem Post", vlada Tanzanije je izdala saopštenje u kojem se navodi da su vlasti obavestile porodicu o smrti Klemensa i da su u kontaktu sa izraelskom vladom kako bi osigurali povratak njegovog tela u domovinu. Takođe, naglašeno je da se vlasti i dalje trude da saznaju sudbinu drugog tanzanijskog taoca, Džošue Molale.

Podsetimo, Klemens i Džošua su bili među desetinama stranih državljana koji su bili uhapšeni od strane Hamasa tokom napada na Izrael 7. oktobra. Nakon dva meseca od njihovog nestanka, telo Klemensa je pronađeno, dok se za Džošuom još uvek traga.

Izraelske vlasti su istakle da su sarađivale sa tanzanijskom vladom u potrazi za nestalim državljanima, ali da je njihova sudbina bila u rukama Hamasa. Ova vest je šokirala međunarodnu zajednicu, a posebno Tanzaniju koja je izgubila jednog od svojih građana.

Klemens Feliks Matanga bio je ugledni novinar i dopisnik jednog tanzanijskog lista. Njegova smrt je veliki gubitak za porodicu i kolege, ali i za novinarsku zajednicu u Tanzaniji. Ostaje da se vidi šta će se desiti sa Džošuom Molalom i da li će njegova sudbina biti ista kao i Klemensova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading