BAJDENOV TIM OPTUŽIO TRAMPA DA KORISTI REČNIK ADOLFA HITLERA: Kampanja za ozbore je uveliko počela

Autor:

Svet

13.11.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim američkog predsednika Džozefa Bajdena za izbore 2024. godine optužio je danas kandidata za predsednika Donalda Trampa da je preuzeo rečnik nacističkog diktatora Adolfa Hitlera.

BAJDENOV TIM OPTUŽIO TRAMPA DA KORISTI REČNIK ADOLFA HITLERA: Kampanja za ozbore je uveliko počela

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com

Naime, Tramp je na svom mitingu u Nju Hempširu u subotu, 11. novembra, upotrebio reč "štetočina" kako bi opisao svoje političke protivnike, što je naišlo na osudu Bajdenovog tima.

Tokom vikenda, kada je većina Amerikanaca odavala počast herojima naše nacije, Donald Tramp je ponavljao kao papagaj jezik Adolfa Hitlera i Benita Musolinija, dva diktatora“, navedeno je u saopštenju Bajdenovog portparola Amara Muse. On je dodao da Tramp greši jer „misli da može da pobedi podelom naše zemlje“.

Iz Trampovog tima su odbacili poređenja sa Hitlerom i Musolinijem, tvrdeći da Bajden pokušava da manipuliše javnošću i da će Tramp pobediti na izborima.

Džozef Bajden misli da može da pobedi podelom naše zemlje. Greši i saznaće koliko greši sledećeg novembra. Oni koji pokušavaju da iznesu tu smešnu tvrdnju očigledno su pahuljice koje se hvataju za bilo šta i njihovo tužno, jadno postojanje će biti slomljeno kada se predsednik Tramp vrati u Belu kuću“, poručio je portparol Trampovog tima Stiven Čeung.

Ova izjava je izazvala veliku pažnju javnosti, a neki analitičari su istakli da ovo nije prvi put da se Tramp koristi ovakvim rečnikom. Prema njima, on često koristi reči koje se mogu povezati sa nacističkim i fašističkim idejama, što ukazuje na njegove autoritarne tendencije.

Ipak, iz Trampovog tima tvrde da je ova izjava izvučena iz konteksta i da je Tramp mislio na političke protivnike koji su, prema njemu, štetočine koje treba iskoreniti. Oni su istakli da se Tramp zapravo borio protiv komunista, marksista i radikalnih levičarskih nasilnika koji, kako tvrde, žive kao štetočine u granicama SAD i ugrožavaju državu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading