AVION PAO U MORE KOD KRITA: Jaki vetrovi otežavaju potragu za nestalim osobama

Autor:

Svet

09.11.2023

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jaka vetrovita oluja koja je pogodila područje Krita dodatno otežava potragu za dve osobe koje se vode kao nestale nakon što je mali avion pao u more.

AVION PAO U MORE KOD KRITA: Jaki vetrovi otežavaju potragu za nestalim osobama

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Letelica je krenula iz Kopaide za Haniju, gde je trebalo da učestvuje u demonstracijama organizovanim od strane Aerokluba Hanije tokom vikenda.

Prema informacijama koje je saopštila Obalska straža, istragu o ovom događaju preuzeo je Jedinstveni koordinacioni centar za potragu i spasavanje (EKSED). U potrazi za nestalima uključeni su jedan čamac obalske straže, jedno vozilo obalske straže, helikopter mornarice, dva broda za krstarenje i dva ribarska broda. Kako je prenela grčka novinska agencija Protothema, vlasti se trude da lociraju dve osobe koje se nalaze u letelici.

Dok se potraga nastavlja, obalska oblast Krita bori se sa jakim vetrovima koji dodatno otežavaju situaciju. Oluja koja je pogodila ovo područje takođe predstavlja izazov za spasilačke ekipe koje se trude da pronađu nestale ljude.

Ovaj nesrećni događaj još jednom je podsetio na važnost bezbednosti u vazduhoplovstvu i potrebu za strožijim merama koje bi mogle da spreče ovakve tragedije. Još uvek nije poznato šta je uzrokovalo pad aviona, ali se nadamo da će potraga uskoro biti uspešno okončana i da će dve osobe biti pronađene u dobrom zdravstvenom stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading