NETANJAHU DEMANTOVAO AMERIKU: Nema prekida vatre, rat se nastavlja!

Autor:

Svet

09.11.2023

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Bela kuća zvanično objavila da je Izrael pristao na svakodnevni prekid vatre u severnom pojasu Gaze, kabinet premijera Benjamina Netanjahua naglasio je da se borbe nastavljaju i da neće biti prekida vatre sve dok Hamas ne oslobodi talce koje drži.

NETANJAHU DEMANTOVAO AMERIKU: Nema prekida vatre, rat se nastavlja!

Foto: Tanjug/AP

Ova najnovija informacija usledila je nakon višednevnih sukoba između Izraela i Palestine, koji su rezultirali velikim brojem žrtava i razaranja. Bela kuća je saopštila da je ovo privremeno rešenje kako bi se omogućilo dostavljanje humanitarne pomoći u Gazu, koja je u velikoj meri pogođena intenzivnim bombardovanjem.

Premijer Netanjahu se oglasio nakon objave Bela kuća, istakavši da Izrael neće prihvatiti prekid vatre dok Hamas ne oslobodi sve talce koje drži kao taoca. Ovakav stav Izraela dodatno je podgrejao tenzije između ove dve zemlje, koje se već dugo bore oko teritorijalnih pitanja.

Tokom poslednjih dana, u medijima su se pojavile informacije o intenzivnom bombardovanju u Gazi, ali i o žrtvama i razaranjima koja su pogodila i civile. Ova situacija izazvala je veliku zabrinutost u međunarodnoj zajednici, a mnoge zemlje su pozvale na okončanje sukoba i poštovanje međunarodnog humanitarnog prava.

Uprkos tome, sukobi se nastavljaju, a svakodnevne borbe dodatno destabilizuju situaciju u regionu. Zato se nadamo da će se pregovori između Izraela i Palestine ubrzo nastaviti kako bi se postiglo trajno rešenje i sprečila dalja eskalacija nasilja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading