NULTA TOLERANCIJA ZA ONE KOJI PODRŽAVAJU HAMAS: Predsednik pozvao građane arapskog porekla da urade SAMO JEDNO

Autor:

Svet

08.11.2023

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je rekao da je nasilje nad Jevrejima sve potreslo do srži

NULTA TOLERANCIJA ZA ONE KOJI PODRŽAVAJU HAMAS: Predsednik pozvao građane arapskog porekla da urade SAMO JEDNO

Foto: Republika.rs

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer pozvao je ljude arapskog porekla u Nemačkoj da se jasno distanciraju od antisemitizma i grupe Hamas koja upravlja Pojasom Gaze.

Predsednik je izrazio zabrinutost da bi sukob između Izraela i Hamasa mogao nepovoljno da utiče na stanje mirnog suživota u Nemačkoj, dodajući da je zgrožen odobravanjem terora i antisemitskog podsticanja na ulicama.

- Naša zemlja, naše društvo, pod većim je pritiskom nego što je bilo dugo vremena. Oduševljen sam velikom solidarnošću s Izraelom, ali sam zabrinut zbog toga u kojoj meri nasilje na Bliskom istoku takođe ugrožava društveni mir u Nemačkoj - rekao je predsednik Nemačke.

Obraćajući se nemačkoj jevrejskoj zajednici, Štajmajer je rekao da je nasilje nad Jevrejima u Izraelu "potreslo do srži".

Republika

Foto: youtube.com/dw

Frank Valter Štajnmajer

Nazvao je nepodnošljivim to što se Jevreji osećaju nesigurno u Nemačkoj i boje se da pošalju svoju decu u školu.

- Nećemo tolerisati antisemitizam u našoj zemlji: ni stari ni novi, ni hrišćanski ni muslimanski, ni levi ni desni - rekao je.

Predsednik Nemačke rekao je da terorizam, podsticanje na mržnju i pozivi na uništenje države Izrael nisu deo ove garancije.

- Očekujem da ćemo čvrsto da se suprotstavimo tome. Hamas ne govori u ime Palestinaca. Upravo suprotno: oni sami postaju žrtve Hamasovog terora - rekao je Štajnmajer, prenosi Dojče vele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading