DOK DECA UMIRU U NAJGORIM MUKAMA, ONI SE KUPAJU U NOVCU I LUKSUZU: Ovako ZAISTA žive trojica lidera Hamasa

Autor:

Svet

08.11.2023

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin lidera Ismaila Hanijea poznat je kao "otac nekretnina" u Gazi zbog svoje kolekcije vila i zgrada. U Turskoj živi plejbojskim načinom života, a ove godine je dobio turski pasoš

DOK DECA UMIRU U NAJGORIM MUKAMA, ONI SE KUPAJU U NOVCU I LUKSUZU: Ovako ZAISTA žive trojica lidera Hamasa

Foto: tanjug

Tri najviša lidera pokreta Hamas, koji je od 7. oktobra u ratu sa Izraelom, vrede više od 11 milijardi dolara.

Lideri Hamasa Ismail Hanije, Musa Abu Marzuk i Kaled Mašal žive u potpunom luksuzu u Kataru dajući direktive komandantima i narodu šta da radi.

Dok Palestinci jedva preživljavaju napade Izraela a deca svakodnevno ginu, lideri Hamasa ispijaju pića u Kataru, piše New York Post.

Jedan od sinova vođe Hamasa Ismaila Hanijea živi u luksuznom hotelskom apartmanu u Kataru. Hanije vredi više od četiri milijarde dolara.

Hanije (61), šef Hamasovog politbiroa, bio je premijer Palestine nakon izbora 2006. godine, iako je smenjen sa funkcije godinu dana kasnije. Nastavio je da vlada pojasom Gaze do 2017. pre nego što je završio u Kataru.

Hanije, otac 13 dece koji predsedava jednom od najbogatijih terorističkih grupa na svetu, vredi više od četiri milijarde dolara.

Fotografisan je sa svoja dva odrasla sina, Maazom i Abdelom Salamom, kako žive u luksuznim hotelima u Kataru i Turskoj, navodi se u nedavnoj objavi na društvenim mrežama Ambasade Izraela u SAD.

Hanijeov sin Maaz poznat je kao "otac nekretnina" u Gazi zbog svoje kolekcije vila i zgrada. U Turskoj živi plejbojskim načinom života, a ove godine je dobio turski pasoš, navodi "Israel Today".

Republika

Foto: youtube.com/aijac

Musa Abu Marzuk

Drugi lider Hamasa, Kaled Mašal, je entuzijasta po pitanju stonog tenisa. Ovaj milijarder živi luksuznim životom u Kataru, a takođe i u Turskoj, prema izveštajima.

Izraelska vlada procenjuje da Abu Marzuk (72), visoki politički lider Hamasa koji je na čelu njihove "kancelarije za međunarodne odnose", ima tri milijarde dolara.

On je magistrirao građevinarstvo na Državnom univerzitetu Kolorado i bio je uhapšen u Njujorku kada su američke imigracione vlasti našle njegovo ime na listi za nadzor terorista 1995. godine.

Emirat već dugo opravdava prisustvo lidera Hamasa u Kataru kao deo svoje podrške pretvaranju terorističke grupe u "odgovornu vladajuću silu", navodi se u izveštaju Fondacije za odbranu demokratija.

Ta zemlja obezbeđuje Hamasu između 120 i 480 miliona dolara godišnje, prema oktobarskom izveštaju neprofitne organizacije sa sedištem u Vašingtonu koja proučava spoljnu politiku.

- Ova sredstva koriste Hamasovim liderima direktno kroz platne liste i šeme povrata novca i indirektno kroz socijalne usluge i vladine operacije koje pomažu Hamasu da održi političku kontrolu nad Gazom - navodi se u izveštaju.

- Katar je Hamas, a Hamas je Katar - rekao je Jigal Karmon, predsednik Bliskoistočnog instituta za istraživanje medija sa sedištem u Vašingtonu u intervjuu za "The Post" u Izraelu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading