MEDVEDEV UPOZORAVA: Moguć je TREĆI SVETSKI RAT zbog pomoći Poljske Ukrajini

Autor:

Svet

05.11.2023

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, upozorio je u četvrtak da bi nedavne akcije Poljske mogle da dovedu zemlju u direktan sukob sa Rusijom i Belorusijom i da to može rezultirati početkom Trećeg svetskog rata.

MEDVEDEV UPOZORAVA: Moguć je TREĆI SVETSKI RAT zbog pomoći Poljske Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

 

U članku koji je napisao za ruski list Rosijska gazeta, Medvedev je istakao da su zapaljive izjave postale uobičajene za njega, ali da je ovaj put situacija ozbiljnija i da postoji realna opasnost od sukoba.

Medvedev je istakao da je Poljska nedavno pružila podršku Ukrajini, što bi moglo da izazove eskalaciju sukoba u globalni rat. Prema njegovim rečima, vojno jačanje Poljske i njihovo prisustvo u Ukrajini mogu izazvati direktan sukob sa Rusijom i Belorusijom. On je dodao da će saveznici Poljske pružiti odgovarajući odgovor i da će sprečiti pretnje koje proizilaze iz "zlih ambicija" poljskog establišmenta.

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Medvedev

 


Ruski zvaničnik je takođe optužio Poljsku da ima skriveni motiv za podršku Ukrajini, navodeći da ta zemlja želi da obezbedi svoju potpunu dominaciju u regionu. On je dodao da članice EU gaje "loše skrivenu mržnju" prema Poljskoj i da će to na kraju doprineti destabilizaciji same strukture EU.

Medvedev je istakao da su rusko-poljski odnosi bili napeti tokom godina, a da se situacija dodatno pogoršala zbog "zlih ambicija" lidera u Varšavi. On je zaključio da će Poljska na kraju ispuniti ulogu "hijene Evrope" koja je započela Treći svetski rat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading