UBIJEN NOVINAR USRED PROGRAMA! Ubica uleteo u studio i ispalio mu dva hica u glavu, kamere sve usnimile! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

05.11.2023

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar ubijen usred programa uživo, ubistvo pratila čitava nacija.

UBIJEN NOVINAR USRED PROGRAMA! Ubica uleteo u studio i ispalio mu dva hica u glavu, kamere sve usnimile! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/zhirkev

Ovo je 199. novinar koji je stradao kako se na Filipinima ponovo vratila demokratija.

Voditelj lokalnog radija na Filipinima Huan Džumalon (57) ubijen je tokom programa uživo nakon što je naoružani napadač ušao u kućni studio i pucao mu dva puta u glavu.

Na uznemirujućem snimku se vidi voditelj koji iznenađeno podiže pogled sekund pre nego što je ubijen. Napadač mu je potom otrgao zlatnu orglicu sa vrata i pobegao na motoru sa saučesnikom koji ga je čekao ispred kuće.

Džumalon je proglašen mrtvim na putu do bolnice.

Motiv ubistva voditelja za sada nije poznat.

Filipinski predsednik Ferdinand Markos oštro je osudio pucnjavu i naredio nacionalnoj policiji da hitno pronađe ubice.

- Napadi na novinare neće se tolerisati u našoj demokratiji. Svako ko ugrožava slobodu medija suočiće se sa posledicama svojih postupaka - naveo je Markos u saopštenju.

Podsetimo, Filipini su decenijama važili za jedno od najopasnijih mesta za novinare na svetu. Nacionalna unija novinara Filipina saopštila je da je Džumalon 199. novinar ubijen u toj zemlji od 1986. godine kad se demokratija vratila u zemlju.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK možete pogledati OVDE

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading