JEZIVA TRAGEDIJA POGODILA RIM! Na čoveka se okomilo JATO stršljenova, skončao u mukama: Grad preduzeo mere!

Autor:

Svet

30.10.2023

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle nedelje, trgovac staklenih prozora star oko 50 godina tragično je nastradao nakon što ga je napao jato stršljena dok je radio na skeli.

JEZIVA TRAGEDIJA POGODILA RIM! Na čoveka se okomilo JATO stršljenova, skončao u mukama: Grad preduzeo mere!

Foto: Shutterstok

Visoke temperature u Rimu su prouzrokovale porast broja stršljena u ovom gradu, što je dovelo do češćih napada na građane i turiste u italijanskoj prestonici.

Grad Rim se obratio zoologu Andrei Lunertiju, stručnjaku za stršljene, kako bi mu pomogao da ukloni mnoga gnezda koja su ovi insekti izgradili širom grada.

- Dobijam mnogo poziva trentuno, sa svih strana. Ljudi vide ove velike insekte kako lete svuda okolo, a gnezda su im ogromna, ponekad ima od 700 do 1.000 jedinki - rekao je Lunerti, preneo je „Gardijan“.

Nedavno, Lunerti je primio poziv od starije dame koja se nedavno vratila sa odmora na Sardiniji i primetila je da se u njenom kupatilu naselilo čak 800 orijentalnih stršljena.

Prošle nedelje, trgovac staklenih prozora star oko 50 godina tragično je nastradao nakon što ga je napalo jato stršljena dok je radio na skeli.

Osim neuobičajeno visokih temperatura za ovo doba godine, Lunerti pripisuje invaziju stršljena i velikim količinama smeća u Rimu. On tvrdi da ova dva faktora zajedno stvaraju idealne uslove za širenje ovih insekata u urbanim sredinama.

- Rim je veoma prljav grad, kontejneri su svuda otvoreni - rekao je Lunerti.

Orijentalni stršljeni su takođe prisutni u nekim delovima južne Italije, posebno u lučkim gradovima kao što je to Napulj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading