IZRAEL JE PREŠAO CRVENU LINIJU: Iranci upozorili na posledice bombardovanja i uputili AMERIKANCIMA JAKU PORUKU

Autor:

Svet

29.10.2023

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američke vlasti su upozorile Iran da se drže po strani u sukobu Izraela i Hamasa, jer, kako navodi BBC, žele da spreče veći regionalni konflikt

IZRAEL JE PREŠAO CRVENU LINIJU: Iranci upozorili na posledice bombardovanja i uputili AMERIKANCIMA JAKU PORUKU

Foto: Tanjug/AP

Iranski predsednik Ebrahim Raisi rekao je danas da su izraelski potezi "prešli crvene linije, što će možda primorati mnoge da preduzmu akciju".

- Vašington traži od nas da ne radimo ništa, ali oni daju veliku podršku Izraelu. Sjedinjene Države su poslale poruku 'Osovini otpora', ali su dobile jasan odgovor na bojnom bolju - naveo je Raisi na društvenoj platformi X (Tviter).

"Osovina otpora" je mreža iranskih savezničkih grupa širom Bliskog istoka, čiji je Hamas deo, a ima ih u Siriji, Iraku, Libanu, Jemenu i Siriji.

Američke vlasti su upozorile Iran da se drže po strani u sukobu Izraela i Hamasa, jer, kako navodi BBC, žele da spreče veći regionalni konflikt.

Osim Hamasa, i libanski Hezbolah razmenjivao je vatru sa Izraelom prethodnih nedelja.

Sukob Izraela i Hamasa počeo je 7. oktobra kada je militantna palestinska grupa upala na jug Izraela, ubila više od 1.400 ljudi i otela oko 230 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading