HOROR U AMERICI! Napadač ubio 22 osobe i ranio više od 50, bio lečen i na PSIHIJATRIJI

Autor:

Svet

26.10.2023

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U najnovijem krvavom masakru koji je potresao Ameriku, Robert Kard (40) izvršio je dve masovne pucnjave u restoranu i kuglani u Luistonu, saveznoj državi Mejn.

HOROR U AMERICI! Napadač ubio 22 osobe i ranio više od 50, bio lečen i na PSIHIJATRIJI

Foto: Tanjug/AP/Derek Davis/Portland Press Herald via AP

Foto: Tanjug/AP/Derek Davis/Portland Press Herald via AP

 

 

 

Prema najnovijim informacijama, Kard je usmrtio 22 osobe i ranio između 50 i 60 ljudi. Policija je objavila njegovu fotografiju, upozoravajući da je naoružan i opasan. Stanovništvu je naređeno da ostanu u svojim kućama, dok policija intenzivno traga za ubicom.


Ovo nije prvi put da Kard izaziva strah i haos. Prema dokumentima policije Mejna, Kard je pripadnik rezerve američke vojske i ima sertifikat instruktora za upravljanje oružjem. Letos je proveo dve nedelje u psihijatrijskoj instituciji zbog čujanja glasova i pretnji da će izvesti pucnjavu u bazi Nacionalne garde Mejna. Međutim, pušten je iz institucije, što se sada pokazalo kao pogreška.

Foto: Tanjug/AP

 

 


Grad Luiston, drugi najveći grad u Mejnu, sa samo 38.000 stanovnika, bio je jedan od najbezbednijih gradova u SAD. Međutim, ovaj stravičan događaj potvrdio je da nijedan grad nije imun na nasilje. Luiston je bio u samom vrhu liste najbezbednijih gradova, ali se sada suočava sa strahom i panikom među stanovništvom.

Svedoci masakra opisuju prizore užasa i haosa koje su doživeli. Nikol Vajman Arel, jedna od svedoka, kaže da je videla "definitivno više od desetak" ljudi koji su bežali iz kuglane. Ostali svedoci opisuju krvave scene i policajce koji teše preživele.

Policija i federalne agencije su uključene u potragu za Kardom. FBI iz Bostona koordiniše rad sa lokalnom policijom i pruža pomoć u istrazi. Škole u Luistonu su zatvorene, a stanovnicima je naređeno da ostanu u svojim kućama dok traje potraga za ubicom.

Ovaj užasan događaj ostavlja dubok trag na zajednicu Luistona i čitavu Ameriku. Strah i šok koji su izazvani ovim masakrom još jednom podsećaju na ozbiljnost problema nasilja u društvu i potrebu za jačim merama bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading