Preminuo dečak (4) koji je svojim telom pokušao da zaštiti sestre i mlađeg brata od vatre! Roditelji ostali i bez trećeg deteta, najstarijoj devojčici se bore za život!

Autor:

Svet

25.10.2023

23:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isak Mekgregor se igrao u vrtnoj šupi sa svojim sestrama Mavis (6) i Ešlin (18 meseci) i svojim trogodišnjim bratom Sejdžom u njihovoj porodičnoj kući u Koriju, jugozapadno od Melburna, u Australiji, u subotu ujutro kada je sofu zahvatila vatra.

Preminuo dečak (4) koji je svojim telom pokušao da zaštiti sestre i mlađeg brata od vatre! Roditelji ostali i bez trećeg deteta, najstarijoj devojčici se bore za život!

Foto: Go fund Me

Četvorogodišnji dečak koji je pokazao neverovatnu hrabrost i pokušao da zaštiti sestre i brata od požara koji je izbio u baštenskoj šupi u njihovom domu, preminuo je u bolnici, piše Dejli mejl.

Isak Mekgregor se igrao u vrtnoj šupi sa svojim sestrama Mavis (6) i Ešlin (18 meseci) i svojim trogodišnjim bratom Sejdžom u njihovoj porodičnoj kući u Koriju, jugozapadno od Melburna, u Australiji, u subotu ujutro kada je sofu zahvatila vatra.

Njegova majka Jasmin Bek (26) istrčala je napolje i pokušala da pomeri kauč i spase svo četvoro dece. Pronašla je Isaka, svog najstarijeg sina, kako koristi svoje malo telo da zaštiti svog mlađeg brata i sestru od plamena.

Nažalost, Sejdž i Ešlin su umrli na licu mesta, a Isak i Mejvis su hitno prebačeni u Kraljevsku dečiju bolnicu u kritičnom stanju, u pratnji svog oca Kejna Mekgregora. Oni su smešteni na intenzivnu negu sa opekotinama opasnim po život na oko 80 odsto tela.

U sredu je porodični prijatelj potvrdio na GoFundMe da su Isaku "porasla krila i da je sada ponovo zajedno sa svojim mlađim bratom i sestrom". Portparolka policije potvrdila je tragičnu vest.

- Uvek ćemo ga pamtiti kao pravog heroja koji je dao život pokušavajući da zaštiti svoju braću i sestre - navodi se u saopštenju. - Zahvaljujemo se svima od srca na svim donacijama i podršci. Ova zajednica je apsolutno neverovatna.

Vest o njegovoj tragičnoj smrti stigla je samo nekoliko sati nakon što je njegov otac medijima rekao da ne može biti ponosniji na svog sina:

Jasmin Bek je rekla da je Isak, kada je konačno pomerila kauč i zgrabila Mavis, svoju drugu sestru i brata prikovao ispod sebe da ne izgore i tako je ostao dok i sam nije umro.

- Oživeli su ga i odveli u Kraljevsku dečiju bolnicu u Melburnu. Zaista ne mogu biti ponosniji na njega - rekao je otac gušeći se u suzama i dodao: - Koji četvorogodišnjak tako štiti brata i sestru?

Otac dece nije bio kod kuće u trenutku nesreće:

- Dok sam odlazio, Isak je pritrčao meni, pomilovao me i poljubio - rekao je. - Sat vremena kasnije dobijam telefonski poziv... Još uvek ne razumem u potpunosti šta se dogodilo.

Policijska inspektorka Ema Bartel rekla je u nedelju da su komšije pokušale da spasu decu pre nego što je stigla hitna pomoć. Incident se tretira kao nesreća.

(Republika/Jutarnji)

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading