OVO NIKAKO NIJE TREBALO DA JEDE: Korejanac u restoranu naručio ŽIVU HOBOTNICU, kad je hitna pomoć stigla u restoran, već je bio MRTAV

Autor:

Svet

25.10.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osamdesetdvogodišnji muškarac doživeo je srčani udar nakon što se ugušio komadom "žive hobotnice", poznate kao san-nakdži. San-nakdži je lokalna poslastica u Južnoj Koreji koja se sastoji od sveže isečenih krakova hobotnice, koji se poslužuju sirovi.

OVO NIKAKO NIJE TREBALO DA JEDE: Korejanac u restoranu naručio ŽIVU HOBOTNICU, kad je hitna pomoć stigla u restoran, već je bio MRTAV

Foto: pixabay.com

Hitna pomoć je primila dojavu da je muškarcu komad hobotnice zaglavljen u grlu. Nažalost, kada je medicinsko osoblje stiglo, već je bilo prekasno. Pokušali su reanimaciju, ali nisu uspeli spasiti život muškarca.

San-nakdži se često poslužuje u obalnim oblastima Južne Koreje sa susamovim uljem, semenkama susama, i ponekad đumbirom, a specifičnost ovog jela je što se hobotnica služi odmah nakon sečenja. Iako je naziv jela "živa hobotnica", mekušac se zapravo ubija pre serviranja. Ipak, nervi na krakovima i dalje su aktivni, zbog čega hobotnica izgleda kao da se još uvek kreće po tanjiru.

Ova vrsta hrane, iako popularna, ima svoje opasnosti. Tokom godina, bilo je nekoliko slučajeva ljudi koji su umrli zbog gušenja komadima žive hobotnice. Incidenti poput ovoga ukazuju na potrebu opreza prilikom konzumiranja ovakvih delikatesa.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading