"HAMAS PLANIRAO DA UPOTREBI HEMIJSKO ORUŽJE NAD CIVILIMA" Predsednik Izraela Hercog: "Uputstva uzeta iz vodiča Al-Kaide" (VIDEO)

Autor:

Svet

22.10.2023

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na telima terorista navodno su nađeni USB uređaji sa uputstvima kako da se napravi uređaj za emisiju cijanida.

"HAMAS PLANIRAO DA UPOTREBI HEMIJSKO ORUŽJE NAD CIVILIMA" Predsednik Izraela Hercog: "Uputstva uzeta iz vodiča Al-Kaide" (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Isaac Herzog

Predsednik Izraela Isak Hercog optužio je večeras Hamas da je tokom napada na jug Izraela 7. oktobra planirao da koristi cijanid protiv izraelskih civila.

Hercog, koga je intervjuisao "Skaj njuz", rekao je da su na telima terorista pronađeni USB uređaji sa uputstvima za upotrebu hemijskog ratnog oružja.

- Među materijalima su bila i detaljna uputstva kako da se napravi uređaj za emisiju cijanida - rekao je Hercog.

 

 

Prema Hercogu, poreklo jednog od materijala, koji se sastojao od uputstava za pravljenje hemijskog ratnog oružja i njegovu distribuciju među civilima, potiče iz vodiča Al-Kaide iz 2003. godine.

Hercog je u intervjuu u Izraelu rekao da se „bore sa ISIS-om, Al-Kaidom i Hamasom”. On je dodao da je tokom napada Hamasa 7. oktobra Izrael doživeo „čisto zlo koje treba iskoreniti. i usred tog zla svedoci smo ljudi širom sveta koji podržavaju teror“.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading