SITUACIJA IZMIČE KONTROLI! Iran uputio ozbiljnu pretnju Izraelu i Americi! TRAŽI DA SE HITNO OBUSTAVI GENOCID U GAZI ILI...!

Autor:

Svet

22.10.2023

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael svakodnevno razmenjuje vatru sa libanskom militantnom grupom Hezbolah koju podržava Iran, a danas je naređena evakuacija 14 izraelskih zajednica u blizini granice sa Libanom.

SITUACIJA IZMIČE KONTROLI! Iran uputio ozbiljnu pretnju Izraelu i Americi! TRAŽI DA SE HITNO OBUSTAVI GENOCID U GAZI ILI...!

Foto: Tanjug-AP

Iran je danas upozorio da će situacija u regionu Bliskog istoka izmaći kontroli ukoliko Izrael nastavi vojnu akciju u Pojasu Gaze.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan upozorio je Izrael i SAD da bi situacija na Bliskom istoku mogla da izmakne kontroli, ako, kako je naveo, odmah ne zaustave "zločin protiv čovečnosti i genocid" u Gazi", objavio je Bi-Bi-Si (BBC).

Izrael svakodnevno razmenjuje vatru sa libanskom militantnom grupom Hezbolah koju podržava Iran, a danas je naređena evakuacija 14 izraelskih zajednica u blizini granice sa Libanom.

U međuvremenu, SAD su poslale nosač aviona u region, a američki razarač u Crvenom moru presreo je rakete koje su iz Jemena ispalili Huti, grupa koja je povezana sa Iranom. 

Vojna baza u kojoj se nalaze američke snage u Iraku takođe se u četvrtak našla na udaru raketa i dronova grupa koje podržava Iran.

Iran je negirao da je pomogao Hamasu da izvede napad na Izrael 7. oktobra, u kojem je poginulo 1.400 ljudi. 

SAD su saopštile da nisu videle dokaze o direktnoj umešanosti Irana u taj napad.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading