IRAN OSUDIO DVE NOVINARKE: Izrekli im 25 godina zatvora zbog izveštavanja o smrti 22-godišjnje Amini u pritvoru policije za moral!

Autor:

Svet

22.10.2023

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Između ostalog novinarke okrivljene za saradnju s vlastima Sjedinjenih Američkih Država i delovanje protiv nacionalne sigurnosti.

IRAN OSUDIO DVE NOVINARKE: Izrekli im 25 godina zatvora zbog izveštavanja o smrti 22-godišjnje Amini u pritvoru policije za moral!

Foto: Tanjug/AP

Iranska državna novinska agencija IRNA objavila je da su Nilofar Hamedi i Elaheh Mohamadi osuđene na 13, odnosno 12 godina zatvora.

Iranski revolucionarni sud izrekao je duge zatvorske kazne dvema novinarkama zbog njihovog izveštavanja o smrti u pritvoru Mahse Amini, izvestili su državni mediji.

Smrt 22-godišnje Amini u septembru prošle godine, dok je bila u pritvoru policije za moral, zbog navodnog kršenja islamskog kodeksa odevanja, pokrenula je višemesečne masovne proteste širom Irana.

Iranska državna novinska agencija IRNA objavila je da su Nilofar Hamedi i Elaheh Mohamadi osuđene na 13, odnosno 12 godina zatvora zbog niza optužbi, uključujući saradnju s vlastima Sjedinjenih Američkih Država i delovanje protiv nacionalne sigurnosti.

Advokati dve novinarke odbacili su optužbe, prenosi Hina.

IRNA je prenela da su presude podložne žalbi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading