ŠTA SE TO DEŠAVA U IRANU? Policija pretukla tinejdžerku zbog HIDŽABA, doživela MOŽDANU SMRT!

Autor:

Svet

22.10.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija širom Irana i dalje upotrebljava drakonske mere prema stanovnicima koji se strogo ne pridržavaju pravila ponašanja i oblačenja

ŠTA SE TO DEŠAVA U IRANU? Policija pretukla tinejdžerku zbog HIDŽABA, doživela MOŽDANU SMRT!

Foto: x/hengaw organization for human rights

Iranska tinejdžerka Armita Geravand, koja je ranije ovog meseca pala u komu nakon navodnog susreta sa policajcima zbog kršenja zakona o hidžabu, doživela je "moždanu smrt", javili su danas iranski državni mediji.

- Praćenje najnovijeg zdravstvenog stanja Armite Geravand pokazuje da je njeno stanje moždane smrti izvesno uprkos naporima koje ulaže medicinsko osoblje - javila je Novinska mreža Islamske Republike Iran.

 

 

Iranske vlasti su demantovale tvrdnje grupe za ljudska prava da je šesnaestogodišnja devojka povređena 1. oktobra u konfrontaciji sa policajcima koji su provodili propis o obaveznom islamskom kodeksu oblačenja u metrou u Teheranu.

Zvaničnici su negirali da je devojka pretučena i objavili da se ona onesvestila, podseća Bi-Bi-Si.

Informacije o Geravandovoj mogle bi da ožive proteste širom zemlje izazvane smrću Kurdkinje iz Irana Mahse Amini prošle godine, koja je u 22. godini preminula u pritvoru policije za moral.

Ona je privedena zbog nepravilnog nošenja tradicionalne marame.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading