DA IMAM DESET SINOVA, SVE BIH IH POSLALA U RAT Majka džihadiste koga su ubili izraelski vojnici: "Ponosna sam na svog sina, moramo da povratimo svoju zemlju"

Autor:

Svet

13.10.2023

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U palestinskom izbegličkom kampu Burdž al Šemali, na jugu Libana, kojim upravljaju razne palestinske frakcije, uključujući Islamski džihad, boravi majka jednog od militanata iz te grupe, koji je u ponedeljak ubijen u Izraelu od strane Izraelskih odbrambenih snaga.

DA IMAM DESET SINOVA, SVE BIH IH POSLALA U RAT Majka džihadiste koga su ubili izraelski vojnici: "Ponosna sam na svog sina, moramo da povratimo svoju zemlju"

Foto: Tanjug-Ap, Shutterstok, Profimedia

Azab Musa (45) rekla je da je "ponosna" na svog sina, 22-godišnjeg Hamzu, i da ga je "ohrabrila" da nastavi sa napadom, navodi BBC.

„Rekao mi je šta će da uradi... Stala sam uz njega i uverila se da neće odustati. Da imam 10 sinova, sve bih ih poslala da urade isto, jer moramo da povratimo svoju zemlju", rekla je ona.

Porodica je u Liban stigla iz Sirije 2011. godine, nakon početka tamošnjeg građanskog rata, i nikada nije bila u Palestini.

Hamzin brat, 20-godišnji Muhamed, rekao je da nije povezan ni sa jednom grupom, ali da je spreman da uradi nešto slično onome što je uradio njegov brat. "Svaki čovek ovde je ponosan na njega."

Nasilje duž granice između Libana i Izraela je do sada bilo ograničeno. Ali postoji strah da bi, ako bi došlo do eskalacije u borbama, Liban mogao biti uvučen u ovaj sukob.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading