TRAMP JE ZNAO ŠTA ĆE SE DESITI NA BLISKOM ISTOKU: "Možete li da verujete da Bajden daje 6 MILIJARDI dolara Iranu? Taj novac će se koristiti za TERORIZAM"

Autor:

Svet

08.10.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Donald Tramp osudio je administraciju Džoa Bajdena zbog njene odluke o razmeni zatvorenika sa Iranom, kojom se otvrio put za 6 milijardi dolara prihoda koji će biti vraćeni Teheranu, i pristale su da oslobode pet Iranaca kao deo tajno dogovorenog sporazuma. Zauzvrat pet američkih državljana zatočenih u Iranu biće pušteno da se vrate kući.

TRAMP JE ZNAO ŠTA ĆE SE DESITI NA BLISKOM ISTOKU: "Možete li da verujete da Bajden daje 6 MILIJARDI dolara Iranu? Taj novac će se koristiti za TERORIZAM"

Foto: Tanjug/AP

Ovaj sporazum je objavljen 11. septembra. Državni sekretar Antoni Blinken obavestio je u tada Kongres o izuzeću koje će omogućiti nemačkim, irskim, katarskim, južnokorejskim i švajcarskim bankama da prebace 6 milijardi dolara iz Južne Koreje bez straha da će ugroziti sankcije SAD. On je rekao da će se 6 milijardi dolara držati na ograničenim računima u Kataru, gde će biti „dostupno samo za humanitarnu trgovinu“, navodi se u obaveštenju.

Međutim, u postu za društvenu mrežu Truth Social, Tramp je odmah reagovao:

„Možete li da verujete da Pokvareni Džo Bajden daje 6 milijardi dolara terorističkom režimu u Iranu? Taj novac će se koristiti za terorizam širom Bliskog istoka i, zaista, sveta“.

 

Tramp je čak nazvao američkog predsednika Džoa Bajdena „nesposobnim“ i optužio ga da „uništava Ameriku“.

 

„Ova nesposobna BUDALA apsolutno uništava Ameriku. Imao je smelosti da danas, 11. septembra, objavi ovaj užasan dogovor. Plaćanje za taoce će dovesti do kidnapovanja, otkupa i ucena protiv Amerikanaca širom sveta“, rekao je Tramp.

„Oslobodio sam mnogo desetina naših ljudi iz raznih neprijateljskih zemalja i nikada nisam platio ni novčića“, dodao je republikanski kandidat koji se kandidovao za predsedničke izbore u SAD 2024.

U zvaničnom saopštenju, Adrienne Vatson, portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, rekla je

Američki zvaničnici objavili su široke nacrte sporazuma početkom avgusta nakon što je Iran premestio četvoricu američkih državljana iz zatvora u kućni pritvor. Među američkim zatvorenicima je i Siamak Namazi, koji se od oktobra 2015. nalazi u zatvoru Evin u Teheranu.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading