JAHEL VILAN: Podrška Srbije od izuzetnog značaja za Izrael

Autor:

Svet

07.10.2023

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski ambasador je rekao da je danas razgovarao lično sa Aleksandrom Vučićem i da izuzetno ceni podršku predsednika Srbije.

JAHEL VILAN: Podrška Srbije od izuzetnog značaja za Izrael

Foto: tanjug

Ambasador Izraeela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je večeras za Tanjug da se njegova zemlja nalazi u ratu protiv terorizma i da joj mnogo znači podrška srpskih zvaničnika, pogotovo predsednika Aleksandra Vučića.

U ovom danu rata koji je počeo u 6.00 po izraelskom vremenu nastavlja se ovaj užasni napad hiljadama raketa, u kojem učestvuje na stotine terorista Hamasa, a u kojem je stradalo više stotina građana Izraela, rekao je Vilan, dodajući da su i trenutno u toku napadi Hamasa na sve delove Izraela.

 - Sa hiljadama raketa i infiltracijom stotina terorista Hamasa u naše zajednice u okolini Gaze, ubijajući stotine, kako vojnika tako i civila, celih porodica u njihovim domovima i kidnapovanjem više desetina drugih u Gazi...Tako da smo i dalje usred ovog užasnog rata koji je Hamas pokrenuo protiv Izreaela - rekao je izraelski ambasador.

Na pitanje da li ima informacija o srpskim državljanima u Izraelu Vilan je rekao da ih nema, ali da sudeći po informacijama srpskog ministarstva spoljnih poslova, nema srpskih državljana koji su ubijeni ili ranjeni.

Izraelski ambasador je rekao da je danas razgovarao lično sa Aleksandrom Vučićem i da izuzetno ceni podršku predsednika Srbije.

- Veoma cenimo podršku predsednika Vučića i drugih ministara koji znaju da se borimo protiv brutalnog terorizma, za koji ja opet mislim da je nešto više od terorizma. To je rat u punom obimu koji je pokrenut protiv izraela bez ikakvog razloga i bez ikakvog opravdanja - kaže Vilan.

Dodao je da, ako se sagleda situacija poslednjih nedelja, kada je reč o Gazi, ''sve išlo u drugom pravcu''.

- Pokušali smo da popravimo standard života ljudi u Gazi. Dozvolili smo gotovo 20.000 Palestinaca da dolaze na posao u Izrael svakoga dana. Radili smo i u drugim oblastima na poboljšanju njihovih života, i onda potpuno iznenada, ovaj užasni, užasni akt terorizma čija su meta civili - dodaje Vilan.

Izrael zbog toga, kako je istakao, definitivno ceni svaku poruku podrške iz svake zemlje, pogotovo Srbije.

- Vrlo sam zadovoljan i srećan zbog činjenice da me je predsednik Vučić lično pozvao. To je bilo vrlo dirljivo, moram da kažem. Tako da smo veoma srećni i izrazito cenimo taj gest predsednika Vučića - dodao je ambasador Izraela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (46)

Loading
Nikola

07.10.2023 21:52

Srbija na celu sa Vucicem tezi miru i stabilnosti. Nama je vazan mir zarad snaznije buducnosti.

Mikica

07.10.2023 21:52

Srbija i Izrael su istinski iskreni prijatelji.

Srđa

07.10.2023 21:52

Srbija nikada neće podržati bilo kakav vid terorizma.

Sanja

07.10.2023 21:53

Ponosna sam na Vucica koji vodi odgovornu politiku, koji vodi Srbiju putem odrzavanja snaznih bilateralnih odnosa sa drugim zemljama.