PUTIN OTKRIO ŠOKANTNE INFORMACIJE O POGIBIJI JEVGENIJA PRIGOŽINA! U avionu aktivirana ručna bomba!

Autor:

Svet

05.10.2023

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je dodao da je šef istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin saopštio da nije bilo spoljnog uticaja na letelicu Vagnera.

PUTIN OTKRIO ŠOKANTNE INFORMACIJE O POGIBIJI JEVGENIJA PRIGOŽINA! U avionu aktivirana ručna bomba!

Foto: Tanjug AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u četvrtak da su istražitelji našli fragmente ručne bombe u telima mrtvih iz aviona u kome je poginuo osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin!

Putin je dodao da je šef istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin saopštio da nije bilo spoljnog uticaja na letelicu Vagnera.

- Šef istražnog komiteta mi je pre neki dan javio da su pronađeni fragmenti ručnih bombi u telima poginulih u padu aviona - rekao je Putin na plenarnoj sednici međunarodnog debatnog kluba Valdaj.

Vladimir Putin, međutim, nije precizirao ko je i kako aktivirao bombu u avionu, ali je izjavio da su istražitelji pogrešili jer nisu testirali tela na alkohol i droge s obzirom na to da je ranije u sedištu Vagnera u Sankt Peterburgu pronađen kokain.

Istražitelji još nisu zvanično objavili šta je uzrokovalo pad aviona. Putinova izjava je prva informacija objavljena nakon misterioznog pada aviona Jevgenija Prigožina severno od Moskve krajem avgusta.

Do pada je došlo dva meseca nakon što je Prigožin sa svojim plaćenicima poveo oružanu pobunu protiv ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua i načelnika Glavnog štaba ruske vojske Antona Gerasimova.

Privatni avion je 23. avgusta leteo iz Moskve za Sankt Peterburg i srušio se u blizini sela Кuženkino u Tverskoj oblasti. Istražni komitet potom je potvrdio da je nastradalo 10 putnika i članova posade.

(Republika/Index.hr)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading