"TRAMP TRIJUMFOVAO NA SUDU: Dobio zeleno svetlo za izbore 2024.!

Autor:

Svet

02.10.2023

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrhovni sud SAD donio je danas odluku o odbacivanju slučaja koji se odnosio na zahtev za diskvalifikaciju bivšeg predsednika Donalda Trampa s predsedničkih izbora 2024. godine.

"TRAMP TRIJUMFOVAO NA SUDU: Dobio zeleno svetlo za izbore 2024.!

Foto: Tanjug/AP

 Slučaj je pokrenut na osnovu ustavne odredbe koja zabranjuje obavljanje javne funkcije svakome ko je "učestvovao u pobuni".

Džon Entoni Kastr, poreski savetnik iz Teksasa, podneo je žalbu u kojoj je tvrdio da bi Donald Tramp trebalo da bude diskvalifikovan kao kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke na osnovu 14. amandmana Ustava SAD. U svojoj tužbi, Kastr je istakao da je Tramp svojim postupanjem tokom nemira i napada na Kapitol hil 6. januara 2021. godine učestvovao u pobuni zajedno sa svojim pristalicama.

Vrhovni sud SAD, međutim, nije prihvatio argumente iznete u tužbi i odlučio je da odbaci slučaj. Ova odluka znači da se Trampova kandidatura za predsedničke izbore 2024. godine neće susresti s pravnim preprekama na osnovu ovog konkretnog zahteva.

Ovaj slučaj je još jedan u nizu pravnih izazova i kontroverzi koji prate političku karijeru Donalda Trampa, a njegova eventualna kandidatura na budućim izborima ostaje tema brojnih spekulacija i diskusija u SAD-u.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading