PIJANI RUMUN ŠOKIRAO HOLANĐANE: Policija mu u gepeku pronašla OVCU, onda je otkriveno da ju je UKRAO iz zoo-vrta OSTALI U ČUDU! (FOTO)

Autor:

Svet

02.10.2023

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živa ovca pronađena je u gepeku duž autoputa A2 kod Bokstela u Holandiji, u noći sa subote na nedelju. Ispostavilo se da je životinja ukradena iz zoološkog vrta u Ajndhovenu.

PIJANI RUMUN ŠOKIRAO HOLANĐANE: Policija mu u gepeku pronašla OVCU, onda je otkriveno da ju je UKRAO iz zoo-vrta OSTALI U ČUDU! (FOTO)

Foto: pixabay.com

Ovca je otkrivena prilikom kontrole automobila u policiji zbog ponašanja vozača. Ovaj 37-godišnji muškarac rumunskog porekla je uhapšen i osumnjičen je da je vozio pod dejstvom alkohola, rekao je portparol policije za NU.nl.

Nakon što su policajci u subotu uveče otkrili ovcu u automobilu, odmah su kontaktirali hitnu pomoć za životinje Brabant Severoistok. Izveštaj ih je prvo začudio.

„Primili smo poruku „ovca u prtljažniku“ i prvo smo pomislili da je to šala“, kaže Loneke Emons Berens iz ambulante za životinje. Ali ispostavilo se da je istina. "Pitate se zašto bi neko uradio tako nešto. Bizarno!"

"Nikada pre nismo doživeli nešto slično”, napisala je Služba za hitnu pomoć životinjama Brabant Severoistok na Fejsbuku1.

Pošto ovca ima ušnu markicu, ubrzo je otkriveno da potiče iz zoološkog vrta u Ajndhovenu, odakle je ukradena sa livade.

 

Ovca je nepovređena i smeštena je u Regionalno sklonište za životinje Ravenštajn a potom je obavešten i zoološki vrt u Ajndhovenu.

Zaposlena u azilu je izjavila sumnja da je lopov htelo da zakolje ovcu.

"Zašto bi inače uzeo takvu životinju? Ne da se mazi...".

Kako navode holandski mediji, ovca se u nedelju popodne vraća na sopstvenu pašu.

Policija istražuje kako i zašto je ovca završila u gepeku automobila sa nemačkim registarskim tablicama.

Mark Piters, upravnik zoološkog vrta, nije doživeo ovakvu otmicu otkako je postao upravnik. „Ali ovo se dešavalo u prošlosti“, kaže on.

Inače, slični incidenti su se događali u Evropi. U Velikoj Britaniji, jedan farmer izjavio je da mu je više od 100 ovaca ukradeno sa farme u Kentu. Sumnja se da su ovce zaklane i da je njihovo meso prodato na crnom tržištu.  Prema istraživanju BBC-a, više od 88,000 životinja oteto je od strane lopova u Velikoj Britaniji tokom 2014. godine. Drugi farmer je izjavio da mu je u poslednjih nekoliko godina sa njegove farme kod Finghalla kod Leyburna ukradeno 25 ovaca

Ovi incidenti pokazuju da krađa ovaca nije neuobičajena i da se često događa širom Evrope.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading