AKO PRIMETITE OVO ISPED VRATA ZNAČI DA SU VAS LOPOVI TIPOVALI: Nova podmukla tehnika otvara sve BRAVE, policija upozorila na OPREZ!

Autor: M.O.

Lifestyle

01.10.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ova tehnika provala bi uskoro mogla biti rasprostranjena svuda po svetu.

AKO PRIMETITE OVO ISPED VRATA ZNAČI DA SU VAS LOPOVI TIPOVALI: Nova podmukla tehnika otvara sve BRAVE, policija upozorila na OPREZ!

Foto: Shutterstock, Pixabay

Lopovi neprestano smišljaju nove metode kako bi ostali ispred zakona. Nedavno su razvili jednu zastrašujuću taktiku koja zabrinjava nemačku policiju.

Građane upozoravaju da budu na oprezu ukoliko primete čudnu tečnost na vratima svojih kuća ili stanova, posebno na bravama.

Provalnici su usvojili novu metodu kako bi neprimetno provalili u domove. Oni koriste specijalnu tečnost koja služi za razaranje brava na vratima, što može predstavljati ozbiljnu pretnju po zdravlje stanara, piše "Fenix Magazin".

- Ako uočite bilo kakvu tečnost, odmah zovite policiju. Prema prvim rezultatima ispitivanja, radi se o koncentrovanoj azotnoj kiselini, jednoj od najjačih mineralnih kiselina - stoji u policijskom saopštenju.

 

 

Boja tečnosti nije uvek ista, već zavisi od materijala brave, ali najčešće je zelene boje.

Nemačka policija već je zabeležila 31 krivično delo u kojem su provalnici koristili ovu opasnu tečnost. Građani se savetuju da budu posebno oprezni i da odmah obaveste policiju ukoliko primete bilo kakvu sumnjivu tečnost na vratima svojih domova.

Da se zaštitite od ovakvih provala, preporučuje se:

  • Instaliranje sigurnosnih kamera i alarmnih sistema kako biste otežali ulazak provalnicima i uplašili ih.
  • Upotreba kvalitetnih brava i cilindara za vrata kako bi se otežalo razaranje brava tečnošću.
  • Razgovarajte sa komšijama i sarađujte kako biste zajedno održavali visok nivo sigurnosti u vašem kraju.
  • Ne štedite na sigurnosti - ulaganje u bezbednosne mere može značajno smanjiti rizik od provale.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading