PARANOJA U KREMLJU: Zašto se Putin izolovao? Nikom više ne otkriva svoje namere, prekinuo veze sa generalima, a OVO ŠTO RADI NAJVIŠE BRINE

Autor:

Svet

01.10.2023

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije u poslednje vreme deluje isključivo sam, što analitičari pripisuju sveopštoj tenziji u državnom vrhu

PARANOJA U KREMLJU: Zašto se Putin izolovao? Nikom više ne otkriva svoje namere, prekinuo veze sa generalima, a OVO ŠTO RADI NAJVIŠE BRINE

Foto: printscreen/RT

Predsednik Rusije Vladimir Putin dosta se izolovao u poslednje vreme od svojih generala i najbližih saradnika.

Poslednje odluke koje je donosio bile su isključivo njegove, a analitičari američkog nestranačkog i neprofitnog trusta mozgova RAND Corporation tvrde da je to zato što nikom više ne veruje.

Prema poslednjim informacijama iz Kremlja, najbliži Putinovi saradnici, uključujući ministra odbrane Sergeja Šojgua, više mu ni ne otkrivaju sve sa fronta u Ukrajini u strahu da bi on mogao da preduzme neke pogrešne korake, koji bi ih sve koštali funkcija, možda i života.

- U Kremlju trenutno vlada osećaj paranoje i sumnjičavosti za sve. Putin je brz na obaraču kada je reč o kaznama za greške, pa ruski vojni lideri sve manje njemu saopštavaju šta se dešava u Ukrajini. Znaju da bi bilo kakav neuspeh mogao mnogo da ih košta - smatra Dara Masikot, stručnjak RAND-a u kolumni za New York Post.

RAND smatra da je izolovani Vladimir Putin mnogo opasniji od “prisutnog” i “komunikativnog” Putina.

- Kad je izolovan, donosi snažnije, ekstremnije odluke. Takav izolovani Putin bio bi spreman i na sukob s NATO-m, prenosi Jutarnji.hr.

Putin je već znao da pribegne ozbiljnim pretnjama, međutim nijednu od njih još nije sproveo u delo.

Kad je krajem februara prošle godine pokrenuo invaziju na Ukrajinu, rekao je da će se svaka zemlja koja pokuša da interveniše suočiti s posledicama "kakve još nije videla".

Uprkos tome, Zapad je Ukrajini poslao milijarde i milijarde vojne i humanitarne pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading