UDAR NA AMERIČKI STEJT DIPARTMENT: Kineski hakeri prodrli u SRCE američke administracije! Ukrali 60.000 mejlova sa NAJOSETLJIVIJIM INFOMRACIJAMA

Autor:

Svet

28.09.2023

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hakeri povezani sa kineskom vladom ukrali su oko 60.000 mejlova iz sandučića 10 zaposlenih u Stejt departmentu, ranije tokom ovog leta, navedeno je na brifingu Senata u sredu.

UDAR NA AMERIČKI STEJT DIPARTMENT: Kineski hakeri prodrli u SRCE američke administracije! Ukrali 60.000 mejlova sa NAJOSETLJIVIJIM INFOMRACIJAMA

Foto: pixabay.com

Novi detalji ranije poznatog hakerskog incidenta, verovatno će samo povećati zabrinutost na Kapitol Hilu oko kineskih hakerskih napora, koji su ove godine pojačani, navodi Politiko.

Zvaničnici, među kojima je bila i šefica informacija Stejt departmenta Keli Flečer, rekli su prisutnima da je fokus hakovanja bio na indo-pacifičkim diplomatskim aktivnostima, pri čemu devet od 10 naloga e-pošte provaljenih u Stejt departmentu pripada pojedincima koji rade na tim pitanjima. Drugi zvaničnik je bio fokusiran na Evropu.

Među ukradenim najosetljivijim informacijama, rekao je službenik, bili su rute putovanja žrtava i diplomatske sednice. 

Zvaničnici Stejt departmenta rekli su da su hakeri provalili u 10 naloga koristeći token ukraden od inženjera Majkrosofta.

Portparol Stejt departmenta, koji je ostao anoniman kao politika odeljenja, rekao je da agencija „ozbiljno shvata svoju odgovornost da zaštiti svoje informacije i preduzima korake da osigura da informacije budu zaštićene.

Stejt department nije zvanično okrivio Kinu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading