SPREMNI SMO ZA SUKOB SA NATO! Medvedev poslao oštru poruku Alijansi: Cena će biti MNOGO VEĆA po čovečanstvo nego 1945.

Autor:

Svet

27.09.2023

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medvedev je nedavno optužio Sjedinjene Američke Države i Evropsku uniju da približavaju svet velikom ratu jer "podstiču teror" u pograničnim regionima Rusije.

SPREMNI SMO ZA SUKOB SA NATO! Medvedev poslao oštru poruku Alijansi: Cena će biti MNOGO VEĆA po čovečanstvo nego 1945.

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev komentarisao je aktuelna dešavanja vezana za rat u Ukrajini na svom Telegram kanalu. Kao ključne događaje predstavio je dolazak tenkova Abrams u Kijev, predstojeću isporuku raketa dugog dometa ATACMS i počast bivšem nacisti Jaroslavu Hunki u kanadskom parlamentu.

- Čini se da je Rusiji ostavljeno manje opcija osim direktne konfrontacije sa NATO-om na terenu. NATO se pretvorio u otvoreno fašistički blok poput Hitlerove ose, mada veće veličine. Spremni smo, mada će rezultat biti postignut po mnogo većoj ceni za čovečanstvo nego 1945. - naveo je on.

Medvedev je nedavno optužio Sjedinjene Američke Države i Evropsku uniju da približavaju svet velikom ratu jer "podstiču teror" u pograničnim regionima Rusije. Tom prilikom je podsetio da ne može biti pobednika u novom globalnom vojnom sukobu, podseća Moskau tajms, prenosi Index.hr.

Bajden priznao da je morao da bira između dve opcije

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džejk Saliven

Džejk Saliven objasnio je u maju ove godine da SAD, dok pomažu Kijevu oružjem, prate odgovor Moskve kako bi sprečile eskalaciju.

- Osnovni stav predsednika Bajdena je da nameravamo da učinimo sve što je u našoj moći da podržimo Ukrajinu koja brani svoj suverenitet i teritorijalni integritet - rekao je on.

- Nameravamo da delujemo na takav način da izbegnemo Treći svetski rat - dodao je on.

Američki predsednik Džo Bajden priznao je u prvim danima ruske invazije na Ukrajinu da ga je odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da započne rat stavila pred izbor.

- Postojale su dve opcije: započeti Treći svetski rat, odnosno fizički rat sa Rusijom ili uverite se da zemlja koja deluje suprotno međunarodnom pravu plaća cenu za to - objasnio je on.

Portal Republika.rs objavljuje sve informacije o ratu u Ukrajini iz izvora koji su se do sada pokazali relevantnim, a koje svakako s dodatnom novinarskom pažnjom proveravamo. Međutim, pošto se od početka sukoba vodi, kako medijski tako i propagandni, rat, redakcija Republike moli čitaoce da nam, ukoliko na našem sajtu prepoznaju eventualne lažne vesti i dezinformacije, skrenu pažnju da bismo odmah reagovali i pravovremeno ispravili eventualne greške. Unapred zahvaljujemo.

Informacije možete slati na mejl redakcija@republika.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zoks

27.09.2023 20:24

Hahaha ,NATO i međunarodno pravo, lele ,nema veze

Mišo

28.09.2023 15:11

Medvedev je Putinov Vulin.