''POGODI KAKVA GA SUDBINA ČEKA'': Okrivio Ruse i otišao u NATO, osvanula misteriozna poruka Medvedeva

Autor:

Svet

19.09.2023

23:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije poznato da li je saopštenje povezano sa pogoršanjem situacije u Nagorno-Karabahu.

''POGODI KAKVA GA SUDBINA ČEKA'': Okrivio Ruse i otišao u NATO, osvanula misteriozna poruka Medvedeva

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Shutterstock

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev imao je danas misteriozno saopštenje na svom Telegram kanalu, piše Fontanka.

Nije poznato da li je saopštenje povezano sa pogoršanjem situacije u Nagorno-Karabahu. Podsetimo, azerbejdžansko Ministarstvo odbrane objavilo je danas početak „antiterorističkih mera“ u Nagorno-Karabahu.

Jednom mi je jedan kolega iz bratske zemlje rekao: ’Pa ja sam ti stranac, nećeš da me prihvatiš’. Odgovorio sam kako sam morao: 'Nećemo suditi po biografiji, već po delima.' "Tada je izgubio rat, ali je na čudan način zadržao svoju poziciju. Odlučio je da okrivi Rusiju za svoj osrednji poraz -  napisao je Medvedev.

Odnosi između dve zemlje su se pogoršali

Tada se odrekao dela teritorije svoje zemlje. Onda je odlučio da flertuje sa NATO-om, a njegova žena je prkosno otišla našim neprijateljima sa kolačićima. Pogodi kakva ga sudbina čeka - nastavio je on. Jermenija je nekada bila saveznik Rusije, ali su se odnosi dve zemlje u poslednje vreme pogoršali.

U nedavnom intervjuu za jedan italijanski list, jermenski premijer Nikol Pašinjan požalio se da Rusija nije uspela da zaštiti Jermeniju od kontinuirane agresije Azerbejdžana. Tada je Jermenija pre dve nedelje najavila da će biti domaćin zajedničke vojne vežbe sa Sjedinjenim Državama, što je razbesnelo Ruse.

Moskva je potom pozvala jermenskog ambasadora da izrazi „oštar“ protest protiv serije „neprijateljskih koraka jermenske vlade“. Rusko ministarstvo spoljnih poslova je u saopštenju navelo odluku Jerevana da se pridruži Međunarodnom krivičnom sudu (MKS), da bude domaćin vojnih vežbi sa SAD i da supruga jermenskog premijera poseti Ukrajinu radi isporuke humanitarne pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading