DEMONSTRANTI SE SUKOBILI SA POLICIJOM NA ULICAMA JEREVANA! Traži se ostavka zbog Nagorno-Karabaha, potpuni haos u Jermeniji! (FOTO GALERIJA/VIDEO)

Autor:

Svet

20.09.2023

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narod Jermenije na ulicama u Jerevanu, demonstranti i policija u sukobu, traži se ostavka premijera Nikole Pašinjana.

DEMONSTRANTI SE SUKOBILI SA POLICIJOM NA ULICAMA JEREVANA! Traži se ostavka zbog Nagorno-Karabaha, potpuni haos u Jermeniji! (FOTO GALERIJA/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nakon što je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana danas saopštilo da je postignut sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu, a odbrambene vojne snage predale oružje, narod Jermenije je izašao na ulice i ispred zgrade Vlade Jermenije u Jerevanu traže ostavku premijera Nikola Pašinjana.

Demonstranti su blokirali aveniju Tigrana Metsa pored zgrade jermenske vlade u centru Jerevana i uzvikuju antivladine parole, a došlo je i do sukoba sa policijom koja je počela da ih hapsi uz upotrebu sile.

Građani Jermenije optužuju Pašinjana i njegovu politiku za neuspešan ishod situacije, kao i da je Nagorno-Karabah predao Azerbejdžanu, prenosi TASS.

Policija je ogradila celu zgradu vlade.

Kako su danas tamošnji mediji preneli, predstavnici nepriznate Republike Nagorno-Karabah održaće sutra razgovore sa predstavnicima Azerbejdžana u gradu Jevlahu. Dalje se navodi da Azerbejdžan želi da razgovara o reintegraciji i bezbednosti Jermena iz Nagorno-Karabaha, kao i obezbeđivanje njihovih prava u okviru azerbejdžanskog ustava, kako je i dogovoreno.

 

 

Podsetimo,  jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da njegova država nije učestvovala u pripremi teksta sporazuma o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading