STRADAJU NEVINI: Sedmoro civila, uključujući dvoje dece poginulo u azerbejdžanskom granatiranju u Nagorno-Karabahu

Autor:

Svet

20.09.2023

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedam civila, uključujući dvoje dece, ubijeno je u Nagorno-Karabahu u azerbejdžanskom granatiranju, javila je jermenska državna agencija Armenpres.

STRADAJU NEVINI: Sedmoro civila, uključujući dvoje dece poginulo u azerbejdžanskom granatiranju u Nagorno-Karabahu

Foto: Tanjug/AP

Agencija je navela, da je prema informacijama iz kancelarije ombudsmana iz otcepljenog nepriznatog regiona Karabaha, broj civilnih žrtava dostigao sedam i da su poginule tri žene, dvoje dece i dva muškarca, prenela je agencija RIA Novosti.

Gradonačelnik grada Martuni Aznavur Sarjan poginuo je tokom borbe sa azerbejdžanskim snagama, javio je jermenski portal 24njuz.am. Prethodno je ombudsman Gegam Stepanjan saopštio da je u Nagorno-Karabahu poginulo ukupno 27 osoba, od kojih je dvoje civila Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je danas da su vojne akcije u regionu Nagorno-Karabaha uspešno nastavljene i da su neutralisani borbeni položaji, kao i naoružanje i vojna oprema jermenskih oružanih snaga.

Ministarstvo je prethodno takođe demantovalo da Azerbejdžan koristi dronove u napadu na ciljeve u Nagorno-Karabahu i negiralo da granatira položaje ruskih mirovnih snaga u toj oblasti. Azerbejdžan je saopštio u utorak da pokreće "lokalne antiterorističke mere" u Nagorno-Karabahu i zahteva povlačenje jermenskih trupa iz regiona.

Jerevan je zauzvrat rekao da nema jermenskih snaga u Karabahu i da Azerbejdžan sprovodi "agresiju velikih razmera". Stanovnici jermenske prestonice izašli su na ulice da protestuju ispred zgrade vlade, okrivljujući rukovodstvo zemlje i premijera Nikola Pašinjana za situaciju. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading