JEDNO DETE POGINULO, OSMORO RANJENO: U napadu na Nagorno-Karabah pale prve žrtve među civilima - dvoje mrtvih, 11 povređenih (VIDEO)

Autor:

Svet

19.09.2023

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje dva civila su poginula, a 11 ih je ranjeno u napadima azerbejdžanske vojske na Nagorno-karabah, rekao je danas ombudsman tog nepriznatog regiona Gegam Stepanjam. Prema njegovim rečima, među povređenima je osmoro dece, prenosi Rojters.

JEDNO DETE POGINULO, OSMORO RANJENO: U napadu na Nagorno-Karabah pale prve žrtve među civilima - dvoje mrtvih, 11 povređenih (VIDEO)

Foto: Printscreen Telegram t.me/readovkaworld/9593

Stepanjan je prethodno izjavio da ima više žrtava današnjih napada azerbejdžanske vojske. Vlasti nepriznatog Nagorno-Karabaha saopštile su da azerbejdžanske trupe pokušavaju da napreduju duboko na teritoriji planinskih enklava koje su pod kontrolom Jermena, ali da su naišle na "odlučan" otpor.

 

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je prethodno da je od posledica eksplozija mina koje je postavila jermenska vojska u Karabahu poginulo šest državljana Azerbejdžana - četiri službenika ministarstva unutrašnjih poslova i dva civila, preneo je Interfaks. Azerbejdžan je ocenio da je reč o terorističkom napadu.

 

 

Nakon toga je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana najavilo antiterorističke mere protiv jermenske vojske u Karabahu u cilju, kako je navelo, "obnove ustavnog poretka i suzbijanja provokacija". Jermensko ministarstvo odbrane saopštilo je da je za sada situacija na granici Jermenije i Azerbejdžana relativno mirna. U Nagorno-Karabahu, koji je međunarodno priznat kao deo Azerbejdžana, živi pretežno jermensko stanovništvo i on nije pod kontrolom Bakua od ranih 1990-ih, nakon rata između Jermenije i Azerbejdžana. Azerbejdžan je ponovo zauzeo delove teritorije Nagorno-Karabaha i oko njega u ratu 2020. godine. 

 

Jermenija nazvala agresijom akcije Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu

 

 Premijer Jermenije Nikol Pašinjan sazvao je sastanak nacionalnog Saveta za bezbednost zbog operacije koju su azerbejdžanske oružane snage danas pokrenule u Nagorno-Karabahu, a jermensko ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je akcije Azerbejdžana agresijom. Ombudsman u Nagorno-Karabahu Gegam Stepanjan izjavio je da ima više civilnih žrtava u današnjim napadima azerbejdžanske vojske, prenosi Rojters.

U Nagorno-Karabahu, koji je međunarodno priznat kao deo Azerbejdžana, živi pretežno jermensko stanovništvo i on nije pod kontrolom Bakua od ranih 1990-ih, nakon rata između Jermenije i Azerbejdžana. Azerbejdžan je ponovo zauzeo delove teritorije Nagorno-Karabaha i oko njega u ratu 2020. godine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading