RUSIJA I IRAN UDRUŽUJU SNAGE PROTIV AMERIKE! Šojgu u Teheranu najavio jačanje STRATEŠKOG PARTNERSTVA, dve vojske biće jedna! TEŽAK ŠAMAR ZAPADU

Autor:

Svet

20.09.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva i Teheran jačaju svoje strateško partnerstvo u sektoru odbrane, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na pregovorima sa iranskim kolegom Mohamedom Rezom Aštijanijem.

RUSIJA I IRAN UDRUŽUJU SNAGE PROTIV AMERIKE! Šojgu u Teheranu najavio jačanje STRATEŠKOG PARTNERSTVA, dve vojske biće jedna! TEŽAK ŠAMAR ZAPADU

Foto: www.profimedia.rs

"Cilj nam je da sprovedemo čitav niz planiranih aktivnosti, uprkos protivljenju Sjedinjenih Država i njihovih zapadnih saveznika. Pritisak sankcija na Rusiju i Iran pokazuje svoju beskorisnost, dok rusko-iranska interakcija dostiže novi nivo", rekao je on.

Ministar je izrazio spremnost za dalje zajedničke akcije u oblasti jačanja stabilnosti i bezbednosti na Bliskom istoku i sa zadovoljstvom konstatovao da se rusko-iranski dijalog posebno intenzivno razvija, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, to je u velikoj meri posledica odnosa poverenja koji se razvio između lidera Rusije i Irana.

„Visoka dinamika sastanaka potvrđuje opšte raspoloženje za dalje jačanje strateškog partnerstva u sektoru odbrane i vojne saradnje“, naglasio je Šojgu.

Dan ranije u Teheran je stigla delegacija koju je predvodio Šojgu na pregovore sa iranskim vojnim vrhom. Kako su naveli u ruskom vojnom resoru, ova poseta će pomoći jačanju rusko-iranskih vojnih veza i postaće važna faza u razvoju saradnje dve zemlje.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i načelnik Generalštaba iranskih oružanih snaga Mohamed Bageri razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu, Siriji i Avganistanu na pregovorima koji su održani u utorak u Teheranu.

„To, naravno, uključuje Siriju, Avganistan, a ono što se danas dešava u vašem severnom susedu je Karabah“, rekao je Šojgu, predlažući da se na pregovorima razgovara o aktuelnim pitanjima bilateralne vojne saradnje.

Pored toga, nastavio je ruski ministar odbrane, „ima još mnogo pitanja o kojima treba razgovarati danas i tokom sutrašnjeg dana“.

„To uključuje pitanja obrazovanja, razmenu iskustava, razmenu delegacija, zajedničke pomorske vežbe“, rekao je Šojgu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading