IZRAELSKI STRUČNJAK OTKRIVA: Ukrajina na rubu kolapsa, ruska ofanziva nezaustavljiva! EVO KADA POČINJE

Autor:

Svet

20.09.2023

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji izveštaji sugerišu da Oružane snage Ukrajine privremeno usporavaju napredovanje na nekim delovima linije fronta. Broj napada se, čini se, smanjuje. Ovo izaziva spekulacije da ukrajinske snage gube ofanzivni zamah, a ruske trupe su možda spremne da to iskoriste, prelazeći iz defanzive u napad, smatra Jakov Kedmi, izraelski stručnjak i bivši diplomata.

IZRAELSKI STRUČNJAK OTKRIVA: Ukrajina na rubu kolapsa, ruska ofanziva nezaustavljiva! EVO KADA POČINJE

Foto: youtube.com/printscreen

Kedmi je izneo svoje mišljenje u emisiji "Uživo sa Vladimirom Solovjovom", istakavši da se postavlja pitanje gde i kada će ruska vojska pokrenuti svoju ofanzivu. Ukrajina, prema njegovim rečima, suočava se sa značajnim manjkom trupa i nedostatkom rezervi. Nasuprot tome, Rusija ima dovoljno snaga za potencijalni napad na bilo koji sektor fronta, posebno tamo gde su okolnosti najpovoljnije.

Kedmi veruje da se inicijativa sada prenosi na Rusiju i da bi ruska ofanziva mogla početi "u roku od mesec dana", iako mnogo toga zavisi od tehničkih detalja koji nisu uvek logični iz vojnog aspekta.

On naglašava da je trenutak kada neprijatelj ostane bez resursa najbolji trenutak za pokretanje kontraofanzive. Neprijatelju ne bi trebalo dozvoliti da se oporavi i pređe iz ofanzive u defanzivu.

Republika

Foto: youtube.com/ Vesti News

 

 

Kedmi ističe da samo ruska ofanziva može rešiti probleme vezane za Krim, njegove stanovnike i Crnomorsku flotu, kao i zaustaviti granatiranje ruske teritorije i nuklearne elektrane Zaporožje.

Prema njegovim rečima, ukrajinski front neće preživeti, jer ukrajinske snage nemaju kapacitet za snažan otpor. Prodor na širini od 20-40 kilometara praktično bi oslabio ukrajinsku vojsku.

Konačno, Kedmi ukazuje na to da će ishod konflikta zavisiti od političkih ciljeva Rusije, uključujući pitanje da li će zauzeti Kijev i u kom trenutku. Njegova strategija ne uključuje napade na gradove, već manevrisanje oko utvrđenih tačaka i pronalaženje slabih tačaka u neprijateljskoj odbrani.

Ovaj plan se temelji na količini i kvalitetu oklopnih formacija koje Rusija trenutno ima na raspolaganju.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading