UKRAJINCI POBILI SVOJE A ODMAH OPTUŽILI RUSE ZA TERORIZAM: Njujork tajms otkrio ISTINU - evo ko je kriv za MASAKR na pijaci u Konstantinovki i smrt 15 CIVILA

Autor:

Svet

19.09.2023

08:15 >> 08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njujork Tajms je objavio izveštaj koji baca potpuno novo svetlo na događaje koji su se odigrali 6. septembra 2023. u Kostjantinovki, istočnoj Ukrajini.

UKRAJINCI POBILI SVOJE A ODMAH OPTUŽILI RUSE ZA TERORIZAM: Njujork tajms otkrio ISTINU - evo ko je kriv za MASAKR na pijaci u Konstantinovki i smrt 15 CIVILA

Foto: Printscreen Twitter Nexta

Prema ovom izveštaju, postoji ubedljiv niz dokaza koji ukazuju na to da raketni udar na ovu oblast, u kojem je tragično stradalo 15 civila, nije rezultat ruskog napada, već je došlo do greške u radu ukrajinske protivvazdušne odbrane.

 

Ovi dokazi su obuhvatali različite elemente kao što su delovi rakete, satelitske snimke, izjave svedoka i informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama. Svi ovi podaci jasno sugerišu da je raketni napad bio posledica nespretnog ispaljivanja ukrajinske protivvazdušne rakete iz sistema Buk, koja je, umesto mete koja se nalazila daleko od civilnih objekata, pogodila pijacu, prodavnice i apoteku u Kostjantinovki. Nažalost, ova nesreća rezultirala je smrću najmanje 15 civila i povređivanjem preko 30 ljudi.

 

 

Odmah nakon napada, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i mnogi mediji optužili su ruske "teroriste" za ovu tragediju. Međutim, prema izveštaju Njujork Tajmsa, postoji mogućnost da je ovaj napad bio tragična nesreća, a da je raketa došla iz pravca koji je pod kontrolom Ukrajinaca, a ne iz ruskih pozicija. Dodatni dokazi ukazuju da je nekoliko minuta pre napada ukrajinska vojska ispalila dve rakete zemlja-vazduh prema ruskoj liniji fronta iz grada Družkivka, koji se nalazi oko 17 kilometara severozapadno od Kostjantinovke.

 

 

Vreme ovih lansiranja se poklapa sa vremenskim okvirom u kojem je raketa pogodila pijacu u Kostjantinovki, oko 14:04. Ovo baca sumnju na to da je ruski napad bio uzrok tragičnih događaja, a otvara se mogućnost da je ukrajinska raketa skrenula sa kursa iz različitih razloga, uključujući elektronski kvar ili oštećenje sistema za navođenje u trenutku lansiranja.

 

Važno je napomenuti da su ukrajinske vlasti prvobitno pokušale da spreče novinare Njujork Tajmsa da pristupe mestu incidenta i ostacima rakete, ali su novinari ipak uspeli da dođu na lice mesta, intervjuišu svedoke i prikupe dokaze o upotrebljenom oružju. Portparol ukrajinskih oružanih snaga je takođe saopštio da se bezbednosna služba zemlje trenutno bavi istraživanjem ovog incidenta.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Džonko

19.09.2023 11:26

Isti slučaj i sistem sa događajima u Sarajevu s tim što su u Sarajevu sve namerno uradili da bi izazvali NATO intervenciju... Ali je zajedničko da odmah optužiš protivnika i insistiraš na tome iako dokazi i fakti pokazuju da je to laž i podmetačina...!!!