SVE ZA GLAS NA IZBORIMA: Vladajuća stranka objavila TAJNI PLAN Rusije da se dodvori biračima, Putin bi za SEDAM DANA pokorio tu zemlju!

Autor:

Svet

20.09.2023

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljska vladajuća stranka Pravo i pravda objavila je delove strogo poverljivog plana Rusije u slučaju napada na tu zemlju. Stranka se na ovaj korak odlučila u sklopu predizbornog spota

SVE ZA GLAS NA IZBORIMA: Vladajuća stranka objavila TAJNI PLAN Rusije da se dodvori biračima, Putin bi za SEDAM DANA pokorio tu zemlju!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Cilj objave plana Rusije bio je da se diskredituje opozicija uoči opštih izbora zakazanih za 15. oktobar.

U tom spotu ministar odbrane Marius Błačak govori: "Pažnja! Tuskova vlada bila je spremna da se odrekne pola zemlje u slučaju rata".

Spot je objavljen na društvenim mrežama 17. septembra, na 84. godišnjicu napada Sovjetskog Saveza na Poljsku 1939. godine. Błačak je mislio na strateški obrambeni plan iz 2011. koji je pripremila bivša vlada tadašnjeg premijera Donalda Tuska, prenosi Index.hr.

Bivši predsednik Evropskog saveta sada je na čelu saveza Građanske koalicije koji pokušava da spreči vladajući stranku da osvoji treći mandat.

- Plan je pretpostavljao... da se Poljska može braniti samo dve nedelje i da će neprijatelj doći do desne obale Visle nakon sedam dana - naveo je Błačak u videu.

 

 

Njegove reči bile su popraćene slikama onoga što se činilo kao delovi plana. "Plan to jasno pokazuje: Lublin, Rzesov ili Łomza mogli su biti poljska Buča", dodao je, misleći na ukrajinski grad u kom su ruske snage prošle godine ubile stotine civila.

Međutim, iako taj odbrambeni plan nije aktuelan, objavljivanje nekih njegovih sadržaja izazvalo je uznemirenost među najvišim generalima koji su bili u aktivnoj službi pod upravama pre dolaska na vlast stranke Pravo i pravda, navodi Politiko.

Napomenuli su da su planovi za povratak na više odbrambene linije normalni delovi vojne doktrine.

- Objavljivanje takvog dokumenta još jednom potkopava poverenje koje imamo s našim saveznicima. To dokazuje da smo sposobni za sve, da možemo izdati najdublje tajne Poljske i NATO-a - naveo je penzionisani general Valdemar Skripčak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading